اجتماعیاسلاید

زاکانی: فقر مطلق را کاهش می‌دهم

زاکانی ، کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: توسعه زیرساخت‌ها در همه زمینه‌های کشور را در دولتم با اولویت دنبال خواهم کرد.

به گزارش روزهای طلایی، علیرضا زاکانی جمعه شب ۲۵ خرداد ۱۴۰۳ با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری، با اشاره به برنامه‌های پنج‌ساله توسعه، گفت: چهار دوره نماینده مجلس بودم. سه دوره کامل و یک دوره از اواسطش به شهرداری رفتم. در جریان سه برنامه ششم توسعه بودم. بند الف ماده ۳ برنامه چهارم توسعه با مبانی غلطش دلاری کردن نرخ انرژی را ایجاد می‌کرد و کشور را به هم می‌ریخت که آن را ما اصلاح کردیم. برنامه ششم  هم توسط دولت جناب روحانی آورده نشد و ما در مرکز پژوهش‌ها این برنامه را نوشتیم. در مجلس یازدهم توفیق داشتم رییس مرکز پژوهش‌ها باشم هم در برنامه‌نویسی مشارکت داشتم، هم در جریان بودم.

وی ادامه داد: برنامه‌های پنج‌ساله برای کشور مهم است. البته در دنیا این برنامه‌ها مدام اصلاح می‌شود. در ایران نیز برنامه‌های از طریق لوایح و طرح‌ها قابل اصلاح است.

وی  با اشاره به قانون برنامه هفتم گفت: کسی که قانون را قبول نداشته باشد نباید خودش را برای انجام هر کاری پیشنهاد دهد. توسعه زیرساخت‌ها در همه زمینه‌های کشور را در دولتم با اولویت دنبال خواهم کرد.

کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: اینکه چرا برنامه ششم توسعه کمتر از ۳۰ درصد اجرایی شد دلایل مختلفی دارد. یکی از علت‌ها این است که معمولا برنامه‌ها برای اجرا نوشته می‌شود و کمتر به اقتضائات آن‌ها توجه می‌شود. چون برنامه‌ها مقیاس‌ها و ملاک‌های مشخص و متصدی‌های مشخصی ندارد به همین دلیل نمی‌توان آن‌ها را به طور کامل اجرا کرد.

وی ادامه داد: نوشتن برنامه یک بخش است اما اجرای آن بسیار مهم و اساسی است. نیاز به اولویت بندی هم دارد. ضمن این‌که رییس جمهور هم باید در جریان باشد تا سرش کلاه نگذارند. فناوری و هوشمندسازی علاوه بر تسهیل برای نظارت بر مسوولان هم هست. مسوول اجرای برنامه و دوره زمانی اجرای برنامه‌های توسعه باشد مشخص شود.

وی ادامه داد: برنامه چهارم شهرداری تهران بیش از ۷۰ درصد اجرا شده است.

زاکانی در تشریح چگونگی اجرای  پیشرفت اقتصادی همراه با عدالت با نرخ رشد ۸ درصد گفت: این برنامه به راحتی قابل اجراست. هدف، هدف معقولی است که با استفاده از کارشناسان قابل اجراست. از گذشته هم باید عبرت بگیریم و با بسیج همه امکانات کشور و با برنامه‌ریزی با تکیه به مردم و کارشناسان برنامه هفتم توسعه را اجرا کرد.

وی ادامه داد: نیازمند پیش‌ران‌هایی هستیم که بتوانند تولید را مدیریت کنند. برای ساختن ظرفیت جدید برای جامعه باید تامل جدی و اساسی کرد. آگاهی بخشی نسبت به برنامه و غلبه بر بروکراسی و دیوان‌سالاری باید مورد توجه قرار گیرد. اصل ۱۰۰ دولت مرکزی را متوجه دولت‌های محلی کرده است. به طور مثال در شهرداری در چند مورد با دولت شهید رییسی هماهنگی کردیم تا توسعه خدمات شهرداری در بخش‌های مختلف را داشته باشیم.

وی ادامه داد: دو هفته قبل با حضور دکتر مخبر ۲۰۳ هزار واحد را در ۹۲ نقطه آغاز کردیم. تولید، اشتغال، مسکن و رشد اقتصادی کشور را کمک می‌کند. نیاز به بسته‌هایی برای رفع موانع و ایجاد تسهیلات انجام شود.

کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: معتقدم تولید در راس امور است. برای تولید می‌شود با تکیه بر مردم می‌توان بسیج هماهنگی ایجاد کرد.

وی با اشاره به  شاخص نابرابری برنامه هفتم، گفت: ۳۹ صدم درصد دوره رییسی اکنون شش صدم درصد کمتر شده است. با تکیه بر اقشار مختلف جامعه می‌توان این ضریب را کمتر هم کرد. بسته رفاه را در نظر گرفتم. این کار با چند هدف بود. سلامت مردم از طریق برنامه‌های کلی و تکمیلی و رایگان انجام می‌شود. بیماری‌های صعب‌العلاج رایگان درمان می‌شود. بخش‌های مختلف مردم به خصوص کودکان زیر هفت سال نیز به صورت رایگان درمان خواهند شد.
وی ادامه داد: ۷۰ درصد مردم بسته‌های معیشتی دریافت خواهند کرد تا سر گرسنه بر بالین نگذارند. با این کار فقر مطلق را کاهش می‌دهم.

ادامه دارد…

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا