حوادث

سفر جاده‌ای ایمن با سرعت مجاز

روزهای طلایی/اصفهان «خودروهایی که سرعتشان بیش از ۱۲۰ تا۱۵۰ باشد، سه روز در پارکینگ توقیف خواهند شد. خودروهایی که سرعتشان بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ باشد، به‌مدت ۷ روز توقیف می‌شوند. همچنین اگر خودرویی سرعتش به بیش از ۱۸۰ برسد، زمان توقیف آن نیز تا یک ماه خواهد بود.»

این بخشی از گفته‌های سرهنگ علی مولوی، رئیس پلیس راهور شهرستان اصفهان است که در تبیین توصیه‌های این مرکز در ایام سفرهای تابستانی مطرح کرد. مولوی در گفت‌وگو با روزهای طلایی گفت: اقدامات پلیس راهور را درباب سفرهای تابستانی و با هدف ایمنی مسافران می‌توان در سه بخش مدیریت ترافیک، رفع نقاط پرحادثه و برخورد با تخلفات تبیین کرد.

وی ادامه داد: پلیس راهور در حوزۀ مدیریت ترافیک تیم‌های خود را در محورهای مواصلاتی استقرار می‌کند. نظارت بر رفتار رانندگان یا اتومبیل مسافران به عهدۀ نیروهای این بخش است. پلیس با هر تخلفی که سبب برهم‌زدن نظم جاده‌ها شود، برخورد می‌کند.

مولوی با تأمل در حوزۀ عملیاتی و مهندسی ترافیک تصریح کرد: با پیگیری‌های پلیس، نقاط پرحادثه که ۶۷ نقطه بود، اکنون به ۲۹ نقطه رسیده است. مشکل نقاط پرحادثه را تا حدودی در سال ۱۴۰۲ رفع کردیم و نقاط دیگر را با استفاده از علائم افقی و عمودی امن کرده‌ایم، با این امید که در طول محورهای مواصلاتی برای رانندگان و مسافرانی که در فصل تابستان سفر می‌کنند، مشکلی ایجاد نشود.

رئیس پلیس راهور شهرستان اصفهان با نظر به حوزۀ عملیات جاده‌ها افزود: به‌منظور برخورداری مردم از سفری سالم و ایمن قطعاً با رانندگان پرخطر که برای دیگر رانندگان مخاطره ایجاد می‌کنند، قاطعانه برخورد می‌شود؛ به‌طوری‌که ۵۰ تیم نامحسوس در محورهای مواصلاتی استان اصفهان به‌صورت شبانه‌روزی فعال هستند. برخورد با رانندگانی که سرعت‌های غیرمجاز، خطرناک و بحرانی دارند، از آن جمله‌اند.

او دربارۀ سرعت‌های غیرمجاز و بحران‌آفرین توضیح داد: باتوجه‌به مجوزی که از مقام قضایی گرفته‌ایم، خودروهایی که سرعتشان بیش از ۱۲۰ تا۱۵۰ باشد، سه روز در پارکینگ توقیف خواهند شد. همچنین خودروهایی که سرعتشان بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ باشد، به‌مدت ۷ روز توقیف می‌شوند. اگر خودرویی سرعتش به بیش از ۱۸۰ برسد، زمان توقیف آن نیز تا یک ماه خواهد بود.

مولوی اظهار کرد: درصورتی‌که وضعیت خودرو به‌صورتی باشد که نتوان آن را توقیف کرد، در سامانۀ راهبر جزو توقیفی‌ها قرار می‌گیرد. این خودرو مانند دیگر خودروهای توقیفی اجازۀ حرکت در خط محور مواصلاتی را نخواهد داشت. همچنین خودرو در هر مکانی تردد کند توسط همکاران در سایر استان‌ها توقیف خواهد شد. این اقدام بسیار بازدارنده بوده و از سرعت‌های بالا و مخاطره‌آمیز جلوگیری کرده است.

رئیس ‌پلیس راهور شهرستان اصفهان توضیح داد: حتی رانندگانی را که با سرعت غیرمجاز عادی حرکت می‌کنند نیز در طرح توقیف ساعتی قرار می‌گیرند. این خودروها در کنار ایستگاه‌های پلیس یا مقرهای مشخص‌شده که در طول محور هستند، به‌صورت ساعتی توقیف می‌شوند. به رانندگان آموزش‌های لازم داده می‌شود و پس از گرفتن تعهد از آنان ضمن اعمال قانون، اجازۀ تردد خواهند یافت.

او با اشاره به برخی توصیه‌ها برای برخورداری از سفری ایمن، بیان کرد: بحث واژگونی بسیار مهم است؛ چراکه اغلب تصادفاتی که در محورهای مواصلاتی اتفاق می‌افتد با این مسئله پیوند دارد. توصیۀ اکید می‌شود که افراد در حین رانندگی به جلو توجه داشته‌ باشند. از هرگونه اقدامی که باعث انحراف ذهن راننده می‌شود باید در خودرو ممانعت.

مولوی یادآور شد: پیش از شروع سفر، برنامه‌ریزی دقیق حائز اهمیت است. باید از قبل، تمامی مسیرهای سفر شناسایی شود و راننده در این خصوص آگاهی کامل داشته باشد. رانندگان در طول سفر، به‌صورت یکنواخت رانندگی نکنند، بلکه هر ۲ ساعت به‌مدت ۱۵ دقیقه در یک نقطۀ ایمن استراحت کافی داشته ‌باشند.

رئیس ‌پلیس راهور شهرستان اصفهان تأکید کرد: رانندگان باید با سرعت مطمئن حرکت کنند. سرنشینان جلو و عقب همگی باید کمربند ایمنی ببندند. راننده باید اطمینان یابد که هیچ‌یک از سرنشینان خودرو بدون کمربند نباشند. در حوادث جاده‌ای اولین کسی که آسیب می‌بیند راننده و سپس سرنشینی است که کمربند ایمنی ندارد.

او با نظر به گرمای هوای مردادماه خاطرنشان کرد: در تابستان باتوجه‌به گرمای هوا و تابش نور خورشید در اواسط روز، تأکید داریم که رانندگان در ساعاتی که هوا خنک‌تر است، تردد کنند. همچنین ضرورت دارد که از رانندگی در پایان شب خودداری شود.

مولوی با نظر به اهمیت همکاری مردم و تأثیر همراهی سازمان‌ها بر وضعیت حوادث ترافیکی بیان کرد: این همیاری مردم و سازمان‌ها تأثیرگذار بوده است و از ابتدای سال تاکنون به کنترل ترافیک منجر شده است. از مردم خواهش می‌کنم در سفر به نکات ایمنی توجه داشته باشند تا کمتر شاهد حوادث جاده‌ای باشیم.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا