واکنش داورزنی به دستمزد بهروز عطایی
محمدرضا داورزنی در مورد دستمزد مربیان تیمهای ملی والیبال کشورمان اظهار داشت: از زمان مرحوم یزدانیخرم و پس از آن تقریبا ۳۰ سالی است که کادرفنی تیم ملی نمیتوان گفت حقوق میگرفتند. به نوعی حق الزحمهای بود که درمورد ایاب و ذهاب و سایر مسائل به آنها پرداخت میشد. از گذشته مبلغ کمی بود، اما اکنون چند برابر شده است. البته نسبت به حقوقی که مربیان خارجی یا مربیان در لیگ برتر میگیرند، قابل قیاس نیست. نمیتوان اسم آن را حقوق مربیان در تیم ملی گذاشت. اکنون بیش از ۸۰ نفر پرسنل داریم که به عنوان سرمربی، کمک مربی، آنالیزور، پزشک و فیزیوتراپ در تیمهای ملی کار میکنند. پزشک یا فیزیوتراپ در مطب شخصی خودش میتواند درآمد زیادی کسب کند، اما با حق الزحمه کمی به تیم ملی کشورش کمک میکند.
در دنیا اردوهای بلند مدت وجود ندارد
او درباره اینکه اگر فدراسیون قرارداد قطعی با مربیان ببندد آنها دیگر دغدغه مالی نخواهند داشت، گفت: نظریهای وجود دارد که مربوط به ۱۰ و ۱۵ سال قبل است. زمانی که زوران گاییچ را به ایران آوردیم این فرضیه مطرح شد که آیا درست است یک مربی در نیمه اول سال با تیم ملی کار کند. در دنیا اردوهای بلند مدت ندارند. ۸ تا ۱۵ میفرصتی است که بازیکنان آزاد شوند تا در اختیار تیمهای باشگاهی قرار بگیرند. طبق مقررات جهانی بازیکن اگر در لیگهای اروپایی یا هر لیگ دیگری بازی کند، از ۱۰ می آزاد میشود. فرصت بیست روزهای تا شروع لیگ جهانی دارند. اینگونه نیست که مثل ما اردوهای ۴_۳ ماهه حتی برای تیم نوجوانان بگذارند. برخی مواقع حدود یک سال تا یک سال و نیم اردو میگذاریم. شرایطی ایجاد کردیم که امرار معاش اکثریت بازیکنان ما از طریق درآمدهای باشگاهی اتفاق میافتد و با افتخار در تیم ملی کار میکنند.
اکثرا مربیان ما از لحاظ مالی تامین هستند
او عنوان کرد: یک سوال بپرسم. اکثر افراد گمنامی که به کشور ما در صنایع دفاعی، موشکی و … خدمت میکنند حق الزحمههای متعارفی میگیرند که به کارمندان پرداخت میشود. اثرگذاری آنها در کشور فوق العاده بوده و با ارقامی که دریافت میکنند قابل اندازه گیری نیست. برخی افراد هم به عنوان مربی داریم که به افتخار تیم ملی و برای مردم کار میکنند. نباید این فرهنگ را به فرهنگ ریالی و پولی تبدیل کنیم. اینکه به امرار معاش، آینده و رشد مربی توجه کنیم تا دغدغه معاش و مسکن نداشته باشد وظیفه است. اکثریت مربیان خوب ما که در لیگ کار کرده یا مربی ملی هستند از این بابت تامین هستند و مشکلی ندارند. اگر بخواهیم این را پیوند بزنیم به اینکه الزاما باید با مربی ایرانی بسته شود تا بتواند در تیم ملی کار کند، باید بگویم همه ما سرباز کشور هستیم و هر کاری از دست ما بربیاید باید برای تیم ملی انجام بدهیم.
اکثر مربیان تیم ملی در دنیا قرارداد باشگاهی نیز دارند
رئیس فدراسیون والیبال گفت: باید به مربیان توجه کرد تا دغدغه آینده و امرار معاش زندگی را نداشته باشد، اما باید این فرهنگ را هم در کشور دنبال کنیم که باید همه در اختیار تیم ملی باشیم. اینکه نگاه ما به قرارداد مالی باشد و بخواهیم برای پول کار کنیم، ارزش کار از دست میرود. وقتی مربی خارجی به ایران میآید به او میگوییم حق نداری در باشگاه کار کنی و باید تمرکزت روی تیم ملی ما باشد. اکثریت مربیانی که در حال حاضر در دنیا کار میکنند قرارداد باشگاهی دارند و در کنارش کار ملی هم انجام میدهند. الان محمد وکیلی ۲۰ سال است با تیمهای ملی ما کار میکند. اکثریت بچههایی هم که اکنون میبینید دست پرورده رده نوجوانان و جوانان ما بودند. زمانی که خود بهروز عطایی در تیم جوانان بود یا وکیلی در تیم نوجوانان با گروه دیگری از مربیان کار میکرد. اکنون در هر یک از ردهها تعداد زیادی از مربیان خوب شهرستانی کشورمان کار کرده و بچهها را از مرحله کشف استعداد تا مرحلهای که به تیم ملی در ردههای مختلف میرسند پرورش میدهند.
برخی مواقع دوستان احساسی حرف میزنند.
او درباره قرارداد بهروز عطایی سرمربی تیم ملی والیبال کشورمان گفت: عدد و رقمهایی مطرح شد مثل اینکه یک مربی۱۵۰ هزار تومان روزانه میگیرد یا به آقای فلانی ۳۰ میلیارد تومان پرداخت کردیم. اصلا این اعداد و ارقام درست نیست. برخی مواقع دوستان احساسی حرف میزنند.