آسیبپذیری در سیل و زلزله ناشی از چیست؟
معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور، معتقد است که آسیب پذیریهای ناشی از حوادثی مانند زلزله و سیل در کشور ما بیشتر از ناشی از پدیدههای انسان ساز و از رفتارهای انسان در هنگام وقوع حادثه است.
به گزارش روزهای طلایی، نژاد جهانی در نشست خبری رویداد مدیریت بحران ایران قوی که ظهر امروز در محل ساختمان سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد، اظهارکرد: چرخه مدیریت بحران یک چرخه کامل است، یعنی در تمام ابعاد پیش، حین و پس از وقوع بحران تمهیداتی را پیشبینی کرده که باید رعایت کنیم. در سالهای اخیر نیز شاهد آن هستیم که در حوادث و مسائل مختلف آسیب پذیری ما تفاوت کرده است.
وی با بیان اینکه آسیب پذیریهای ناشی از حوادثی مانند زلزله و سیل بیشتر از انسان سازها و از رفتارهای ما سرچشمه میگیرد، گفت: این موضوع ضرورت اینکه باید بیش از قبل ذهن ها را متوجه بحران کنیم، نمایان میکند و هدف رویداد مدیریت بحران هم همین است. در این رویداد ابعاد علمی هم مد نظرمان است و تا به حال نیز بیش از ۳۰۰ مقاله علمی به ما داده شده و بیش از ۵۰۰ پژوهشگر با ما مشارکت داشتند که انتظار داریم این رقم افزایش هم پیدا کند.
جهانی گفت: در حوزه داوطلبان هلال احمر، دستگاه هایی که عوامل همکار دارند با پیشبینی ٣۵ کارگاه علمی حضور خواهند داشت و در همین راستا نیز پیشبینی ما این است که حدود دو هزار نفر از این کارگاهها بهرهمند شوند. جشنواره فرهنگی را نیز در راستای فرهنگ سازی برای بعد آموزش همگانی و آموزش عمومی پیشبینی کردیم که امید است اتفاقات خوبی در این زمینه رخ دهد.
معاون بازسازی و بازتوانی مدیریت بحران کشور گفت: مانور دور میزی را برای هماهنگی در جریان داشتیم و نمایش دستاورد ها نیز صورت خواهد گرفت. انتظار داریم این رویداد پایهای برای برگزاری هرساله آن باشد. خروجی این رویداد حتما در رویداد های بعدی موثر خواهد بود و امیدواریم با توجه به ظرفیتهای خود بتوانیم در سنوات آتی در منطقه میزبان و پذیرای مراجع بینالمللی مختلف در حوزه بحران باشیم. ما در پاسخ به بحران گاهی با یک نگاه متفاوتی از مراجع بینالمللی رو به رو و بیش از توقع و استانداردهای بینالمللی ظاهر شدهایم.
در ادامه سجاد جلیلیان دبیر اجرایی این رویداد درباره زمان برگزاری آن گفت:این رویداد سوم تا پنجم دی ماه به مناسبت زلزله بم برگزار خواهد شد که مکاتبات بسیاری در خصوص انجام شده و استقبال خوبی را شاهد بودهایم. بیش از پنجاه شرکت دانش بنیان برای حضور در این نمایشگاه اعلام آمادگی کردند. با دانشگاه ها نیز همکاری خوبی داشتیم. پژوهشهایی هم در خصوص سیاستگذاریهای آینده صورت گرفته است.
وی گفت: نیاز بود که بحث آموزش را پررنگ ببینیم که بیش از ٣۵ کارگاه آموزشی را خواهیم داشت. در بحث فرهنگ سازی مدیریت بحران نیز فعال بودیم که در همین راستا جشنواره فرهنگی و هنری این رویداد را پیشبینی کردیم که در قسمت های مسائل فرهنگی نیز شاهد اتفاقات خوبی بودیم و آثار وزینی برای ما ارسال شده است.
دبیر اجرایی رویداد جامع مدیریت بحران گفت: در این رویداد به برگزاری مانور دور میزی بسنده کردیم چراکه زمان کوتاهی داشتیم و برگزاری این رویداد پیشبینی نشده بود وگرنه برگزاری رویداد حداقل یک سال زمان نیاز داشت. ما تنها دو ماه است فراخوان را ارسال کردیم بنابراین نیاز به اقداماتی جهادی داریم تا به موفقیت دست پیدا کنیم.
انتهای پیام