روایت روز؛ «دورکارانی» در انتظار هوای «پاک»
کارمندان تهرانی بنابر صلاحدید روسای خود برای فردا هم دورکار شدند. دورکاری که با هدف عدم استشمام هوای آلوده اجرایی میشود اما تاثیری در افزایش کیفیت هوا نخواهد داشت و مشخص نیست این وضعیت غبارآلود تهران تا چه زمانی باید تحمل شود.
به گزارش روزهای طلایی، از آنجا که اداره کل هواشناسی استان تهران برای فردا چهارشنبه ۱۴ دی افزایش غلظت و انباشت آلایندهها در هوا را پیشبینی کرده بود؛ کارمندان تهرانی همانند امروز و دیروز، فردا هم دورکار شدند. البته این امکان منوط به موافقت روسای دستگاههای اجرایی است.
امروز در کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران دورکاری کارمندان دستگاههای اجرایی تهران برای فردا چهارشنبه ۱۴ دی مصوب و مقرر شد روسا با دورکاری کارمندانی که فعالیتشان قابلیت دورکاری دارد؛ موافقت کنند.
این هوای آلوده تا کی ادامه خواهد داشت؟
اما این هوای آلوده تا کی ادامه خواهد داشت؟، پیش بینی ها حکایت از تشدید آلودگی هوای تهران و کرج دارد. به گفته صادق ضیاییان،رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اگر آلایندهها بهصورت جدی کنترل نشوند، با توجه به اینکه شرایط جوی پایداری شدیدتری خواهد داشت، شاخص آلایندگی میتواند از عدد ۲۰۰ نیز عبور کند و در شرایط بسیار ناسالم قرار گیرد.
دلخوش به باران نباشیم؟
وی با تاکید بر پرهیز مردم از فعالیت در هوای آزاد، درباره میزان تاثیر ورود سامانه بارشی از اواخر وقت فردا چهارشنبه (۱۴ دی) به تهران بر کیفیت هوای پایتخت اظهار کرده است: سامانه بارشی که وارد کشور میشود عمدتا جنوب غرب کشور را درگیر میکند و پدیده غالب در تهران و کرج آلودگی هوا است که طی امروز و فردا در شرایط نامطلوبتری قرار میگیرد. بر اساس هشدارهای صادر شده باید برای کنترل آلایندهها و منابع تولید آلاینده سختگیرانه تصمیمگیری و برخورد شود و نه تنها افراد حساس بلکه تمامی مردم از فعالیت در هوای آزاد پرهیز کنند.
وارونگی دما علت اصلی آلودگی هوا تهران؟
معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان تهران علت اصلی آلودگی هوای تهران در سال جاری را پدیده وارونگی دما (اینورژن) بهصورت طولانی مدت می داند.
زهره عبادتی با بیان اینکه در سالهای گذشته تداوم اینورژن به این شکل نبوده است، به روزهای طلایی گفته: به عنوان نمونه دو تا سه روز در چنین شرایطی بودیم و پس از سه روز ناپایداری جوی ایجاد میشد و از شرایط اینورژن خارج میشدیم. ۱۴ روز متوالی در آذرماه سال جاری پدیده وارونگی دما را داشتیم که بیسابقه بوده است و اکنون نیز در دیماه در نهمین روز اینورژن قرار داریم.
سوخت پرگوگرد علت آلودگی هوای تهران است؟
به گفته معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان تهران، در این استان سوخت استاندارد توزیع میشود اما بسیاری از خودروهای سنگین حمل بار و مواد اولیه که دربزرگراه آزادگان و کمربندیهای اطراف تهران تردد میکنند، داخل تهران سوختگیری انجام نمیدهند.
زهره عبادتی در پاسخ به این سوال روزهای طلایی که آیا سوخت پرگوگرد علت افزایش آلاینده دیاکسید گوگرد است، توضیح داده است: واقعیت این است که سوخت توزیع شده در کل کشور استاندارد نیست و احتمال سوزاندن سوخت غیراستاندارد توسط این خودروها که داخل تهران سوختگیری انجام نمیدهند، وجود دارد. بدین جهت آلایندگی آنها در شرایط وارونگی دما میتواند به افزایش دیاکسیدگوگرد نیز کمک کند.
پلاک سوم روی وسایل نقلیه مینشیند
به گزارش روزهای طلایی، پلاک سوم چیپی است که زیر شیشه جلو و زیر آئینه باید نصب میشود و اطلاعات VIN و سایر اطلاعات مورد نیاز درباره خودرو در آن گنجانده میشود. اطلاعات موجود بر روی این چیپ به صورت RFID در اختیار پلیس قرار میگیرد تا مأموران راهور بتوانند با دست افزارهایی که دارند این اطلاعات را بخوانند و به هویت اصلی مالک و خودرو پی ببرند.
حال سردار سیدکمال هادیانفر، رئیس پلیس راهور فراجا، درباره آخرین وضعیت این طرح اظهار کرده است: در حال حاضر ما در مرحله تولید نرم افزار هستیم و نرمافزارهای این پلاک سوم باید آماده شود. این موضوع در اولویت قرار دارد. موضوع دیگر بحث چیپهایی است که باید زیر شیشه و آئینه خودرو نصب شود. برای این موضوع خود من به دانشگاههای مختلفی مانند دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه علم و صنعت و … رفتم و جلساتی را داشتیم، آنها آماده بودند که بیایند و در تولید چیپ به ما کمک کنند. این موضوع خوبی است که سبب میشود وابستگی ارزی هم نداشته باشیم.
چه کسانی در موج هشتم کرونا باید واکسن کرونا بزنند؟
افرادی هستند که اصلا واکسن کرونا را تزریق نکردهاند، افرادی که دز اول و دوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند، اما دز های یادآور را تزریق نکردهاند حتما یک دز دیگر واکسن را تزریق کنند. این توصیه دکتر حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت است.
به گفته وی، افرادبالای ۱۸ سالی که دو دز واکسن کرونا تزریق کردهاند، حتما باید یک دز یادآور تزریق کنند. در عین حال افراد هایریسک، شامل افراد در سنین بالا، بیماران قلبی، بیماران مبتلا به ضعف ایمنی و … که شش ماه از آخرین نوبت تزریق واکسنشان گذشته است، بهتر است یک نوبت دیگر واکسن تزریق کنند چراکه این گروه با تزریق یک نوبت دیگر واکسن کرونا، میتوانند ایمنی بهتری در برابر کرونا داشته باشند.
فرشیدی همچنین درباره شرایط واکسیناسیون افراد زیر ۱۸ سال نیز گفته است: افراد زیر ۱۸ سالی که واکسن تزریق کردهاند، همان دو دز واکسن برایشان کافی است، اما آنهایی که هنوز دو دز واکسن را تزریق نکردهاند، توصیه میکنیم واکسن را تزریق کنند.
صدور بنکارتهای غیرنقدی برای زنان باردار و کودکان ۵ دهک اول
مدیرکل بهداشت و درمان و بیمههای اجتماعی کمیته امداد با اعلام خبر صدور بنکارتهای غیرنقدی برای زنان باردار و کودکان ۵ دهک اول، گفته است: کمیته امداد پس از استحقاقسنجی بنکارت غیرنقدی را برای افراد صادر میکند؛ منابع شارژ این بن کارت برای مادران توسط بنیاد علوی و برای کودکان توسط دولت تامین میشود.
به گفته وی، این بنکارتها به صورت ماهانه شارژ خواهد شد و اگر در یک ماه شارژ آن با تاخیر انجام شود، ماه بعدی مبلغ ماه گذشته نیز واریز میشود. به طور کلی در ۱۲ نوبت سال این بنکارتها شارژ خواهد شد.
- پنج خبر پر بازدید امروز سرویس اجتماعی روزهای طلایی:
پلاک سوم روی وسایل نقلیه مینشیند/ کار برای سارقان خودرو و مخدوشکنندگان پلاک سخت میشود
اعلام جزئیات دورکاری کارمندان استان تهران برای فردا
پیشبینی تشدید آلودگی هوای تهران و کرج/ لزوم برخورد سختگیرانه با منابع آلاینده
گروههای واجد شرایط دریافت واکسن کرونا / الزام تست منفی برای مسافران کشورهای آلوده
انتهای پیام