حوادث

آماده‌باش نوروزی مدیریت بحران برای آمادگی در برابر حوادث طبیعی و غیرطبیعی

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از ابلاغ بخشنامه نوروزی مدیریت بحران برای آمادگی در برابر حوادث احتمالی در شروع سال خبر داد و جزئیات آن را تشریح کرد.

محمدحسن نامی در گفت‌وگو با روزهای طلایی، دراین‌باره گفـت: چندین سال است که سازمان مدیریت بحران کشور از چند روز قبل از شروع سال نو، طرح آمادگی برای پاسخگویی به حوادث و مخاطرات در ایام نوروز را به تمامی استان‌های کشور و زیرمجموعه‌های مدیریت بحران ابلاغ می‌کند، بر اساس این بخش‌نامه تمامی رده‌ها موظفند که وظایف خود را برای پیشگیری از وقوع خطر و نیز مقابله و امدادرسانی در صورت وقوع خطر انجام دهند.

وی با بیان اینکه سازمان مدیریت بحران کشور از حدود دو هفته پیش از نوروز ۱۴۰۲ نیز بخش‌نامه این طرح را به دستگاه‌های اجرایی، عملیاتی، خدماتی و امدادی در سراسر کشور ابلاغ کرده است. گفت:‌ همچنین مدیریت بحران استانها موظف شدند که گزارش عملکرد خود از اقدامات انجام شده در این طرح را به‌صورت روزانه و مستمر به معاونت کنترل و هماهنگی پاسخ سازمان مدیریت بحران ارسال کنند.  

وی با بیان اینکه این طرح تا ۱۵ فروردین سال ۱۴۰۲ اجرا می‌شود، درباره جزئیات آن گفت: ایجاد هماهنگی و اجرای برنامه‌های بازدارنده مانند برگزاری مانور های دور میزی در قالب سناریو های از پیش تهیه شده برای توانمندسازی دستگاه های متولی و مسئول آمادگی کامل اعضای ستادهای پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران  استان و شهرستان های تابعه ومدیران ذیربط، نظارت مستمر بر فعالیت واحد EOC  دستگاه های امدادی و عملیاتی در سطوح استانی و شهرستانی درجهت ارتقاء سطح عملکرد و اقدام به هنگام دربروز حوادث احتمالی، ارسال گزارش عملکرد واحد EOC  دستگاه ها بصورت مستمر و روزانه به سازمان مدیریت بحران کشور و … از جمله مواردی است که در این نامه مورد تاکید قرار گرفته است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر ضرورت رعایت نکات ایمنی در اجرای برنامه های نوروزی در مراکز جمعیتی با توجه به تجربیات سال های گذشته، گفت: تاکید شده که تمامی دستگاه ها برای مقابله با هرگونه حوادث احتمالی اعم از آتش سوزی، برق گرفتگی، سقوط داربست و … نیز باید آمادگی لازم را داشته باشند.

نامی با تاکید بر ضرورت انجام وظایف ابلاغی توسط اعضای ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان و عدم غفلت از ماموریت های ذاتی، گفت:‌ آگاه سازی مسافرین نوروزی مبنی بر عدم سکونت و استقرار در بستر و حریم رودخانه ها، مکان های پرخطر و حادثه خیز توسط دستگاه های ذیربط از طریق نصب علائم هشدار دهنده درمحل های پرخطر، استقرار نیرو و … از جمله مواردی است که حتما باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی همچنین بر انجام وظایف دستگاه های متولی و آمادگی تیم های اطفاء حریق بویژه در جنگل ها، مراتع، عرصه های طبیعی، تفرجگاه ها و … تاکید کرد و گفت:‌ پایش مناطق به منظور جلوگیری از گسترش هرگونه حریق احتمالی و هوشیاری لازم در برخورد به موقع با افراد سهل انگار، فرصت طلب  و سودجو به خصوص در محل های اسکان مسافرین نوروزی نیز باید مورد توجه باشد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشورتنظیم و ابلاغ دستورالعمل های لازم به عوامل اجرایی و پیمانکاران پروژه های عمرانی اعم از دولتی، نظامی و خصوصی در جهت همکاری و بهره برداری از ماشین آلات مربوطه هنگام وقوع حوادث و آبگرفتگی های احتمالی را از دیگر تاکیدات این بخشنامه دانشت و گفت: تمامی دستگاه های ذیربط باید اقدامات خود را برای پیش‌بینی‌های ضروری و احتیاطی از جمله لایروبی مسیل ها و انهار بویژه تخلیه رسوبات از دهانه پل‌ها در داخل و حریم شهرها و روستاها به طور مستمر انجام دهند.

به گفته نامی شناسایی و پایش نقاط پر خطر و حادثه خیز استان با توجه به تجربیات قبلی جهت پیشگیری از بروز حوادث برای مسافرین و اهالی، توجه به اطلاعیه ها و هشدارهای صادره از سوی سازمان های هواشناسی و مدیریت بحران کشور، برقراری ارتباط مستمر با واحد هشدار سریع سازمان وبارگذاری دقیق و سریع اطلاعات حوادث رخ داده در استان درسامانه سما بصورت برخط و … از دیگر موارد تاکید شده در این بخشنامه است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا