فضای دانشگاه آماده فعالیتهای سیاسی است/ خادم مردم بودن از ویژگیهای مهم رئیسجمهور آینده باشد
زهرا رمل محمره و صبا آقابابایی از فعالان حوزه دانشجویی با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران ضمن بررسی عملکرد دولت سیزدهم، به نقش تشکلهای دانشجویی در ایجاد مشارکت در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری و همچنین انتظارات و خواستههای مردم از دولت آینده پرداختند.
به گزارش روزهای طلایی، عملکرد دولت سیزدهم و نقش دانشجویان در فضای سیاسی کشور در میزگرد «انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری» که در روزهای طلایی برگزار شد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت. این میزگرد در زمانی برگزار شد که کشور در آستانه انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم قرار دارد و انتظارات و خواستههای مردم از دولت آینده در صدر توجهات قرار گرفته است. محمره و آقابابایی از فعالان حوزه دانشجویی با تأکید بر اهمیت مشارکت فعال دانشجویان در روندهای سیاسی، به تحلیل دستاوردها و چالشهای دولتهای پیشین پرداخته و بر ضرورت آگاهیبخشی و تاثیرگذاری مثبت بر جامعه تأکید کردند.
متن این میزگرد به شرح ذیل است:
*تخریب دولت سیزدهم خنثی شد
زهرا رمل محمره، فعال دانشجویی، در ابتدای این میزگرد با اشاره به منش و رفتار شهید آیتالله رئیسی در دوران ریاست وی بر دولت اظهار کرد: از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم، جریان رقیب و کسانی که در انتخابات نتوانستند رأی مردم را کسب کنند، با سیاهنمایی و ایجاد فضای مسموم رسانهای به دنبال تضعیف اقدامات دولت و کوچک شمردن دستاوردهای دولت سیزدهم بودند.
این فعال دانشجویی ادامه داد: بسیاری از رقبا ایشان را رئیسجمهور تکدورهای میخواندند و عنوان میکردند که مردم عملکرد دولت سیزدهم را قبول ندارند و در دوره بعدی به ایشان رأی نخواهند داد. اما حضور پرشور مردم در مراسم تشییع پیکر رئیسجمهور و همراهان ایشان نشان داد که مردم نسبت به فعالیت رئیسجمهور جهادی و خدمتگزار آگاهی دارند و محبوبیت ایشان بیشتر از گذشته شده است.
وی افزود: ایشان در زمان ریاست بر قوه قضائیه نیز به دور از حاشیه و سکوت خبری فعالیتهای خود را پیش برد و بسیاری از واحدهای تولیدی که به دلیل مشکلات حقوقی و یا اشکال در نحوه واگذاری و خصوصیسازی با تعطیلی مواجه شده بودند را دوباره به چرخه تولید بازگرداند.
همچنین صبا آقابابایی، فعال دانشجویی در ادامه این میزگرد با بیان اینکه تشییع پیکر رئیسجمهور و همراهان ایشان با حضور پرشور مردم پیامهای فراوانی داشته است، بیان کرد: حضور پرشور مردم در زمان تشییع پیکر رئیسجمهور فقید و همراهانش نشان داد که مردم ما پای کار و انقلاب هستند. این حمایت نشان داد که دیدگاه و رویکرد دولت خدمتگزار توانسته در میان مردم جایگاه خود را پیدا کند.
وی ادامه داد: مردم با آگاهی از اینکه حرکت دولت سیزدهم به سمت قله و پیشرفت انقلاب بود، از دولت ایشان حمایت کردند و با توجه به اقدامات ایشان انتظارات مردم نسبت به اقدامات قوه مجریه افزایش یافته است. مردم آگاهتر شدهاند و دیگر نمیتوان با جوسازی و حرفهای کلی و مبهم نگاه مردم را نسبت به عملکرد دولت بدبین کرد.
این فعال دانشجویی با اشاره به بداخلاقیهای صورتگرفته از سوی برخی از داوطلبان در زمان ثبتنام ریاستجمهوری عنوان کرد: متاسفانه برخی از کاندیداها در ادامه نگاه از بالا به مردم، صحبت از ارتفاع گرفتن و تمسخر نحوه شهادت رئیسجمهور فقید کردند. این رفتار از سوی مردم پذیرفتنی نیست و دیگر نمیتوان با تخریب یک دولت خدمتگزار رأی مردم را جلب کرد.
وی با بیان اینکه آیتالله رئیسی الگو و منش شهید رجایی را دنبال میکرد، گفت: با وجود محدودیتهای فراوانی، دولت سیزدهم با رایزنی و تلاش توانست واکسن کرونا را به کشور بیاورد و روزانه یک میلیون نفر را واکسینه کند و مانع افزایش فوتیهای بیماری کرونا شود. با وجود این دستاورد عظیم در حوزه سلامت، ایشان هیچگاه به دنبال فضاسازی رسانهای نبود و اقدامات دیگر خود را نیز در راستای افزایش خدماترسانی به مردم ادامه داد.
آقابابایی عنوان کرد: برخی از نامزدهای انتخاباتی طی دهههای گذشته سمتهای اجرایی داشتند؛ اما بررسی کارنامه آنها نشان میدهد که آنها هیچ تلاشی برای خدمت به مردم انجام ندادند و تنها با ارائه شعارهای توخالی به دنبال کسب دوباره رأی از مردم هستند.
وی افزود: وضعیت امروز کشور و مشکلاتی که گریبانگیر مردم است، ناشی از نگاه منفعلانه دولتهای گذشته است که آب خوردن مردم را نیز به برجام گره زدند. نمایندگان همین دیدگاه بار دیگر برای مشارکت در انتخابات حضور پیدا کردند.
*نقش دانشجویان در انتخابات
محمره با اشاره به رخوت در فضای دانشجویی بیان کرد: دانشجویان و دانشگاه به عنوان یک نهاد تأثیرگذار نقش مهمی در افزایش آگاهی مردم دارند؛ اما به دلیل انفعال سیاسی در ابتدای دهه ۹۰ و تلاش برای دلسردی دانشجویان از فعالیت سیاسی، بسیاری از تشکلهای دانشجویی با رخوت در فعالیت خود مواجه شدند که این موضوع از سوی رهبر انقلاب اسلامی با انتقاد مواجه شد.
وی در پاسخ به سؤال روزهای طلایی مبنی بر اینکه آیا فعالیت سیاسی دانشجویان با موانع امنیتی مواجه است، اظهار کرد: فضای مناسبی در دانشگاه برای فعالیت سیاسی ایجاد شده و با وجود اینکه برخی از مدیران دانشگاهها به دنبال ایجاد فضایی آرام هستند، اما در مجموع فضای فعالیت فراهم است و شایعاتی که در خصوص امنیتی شدن فضای دانشگاه مطرح میشود، واقعیت ندارد.
این فعال دانشجویی با اذعان به سطحی شدن نگاه در میان دانشجویان بیان کرد: متأسفانه دانشجویان در سالهای اخیر به فعالیتهای سیاسی کمتر توجه دارند و شاهد رواج یک نگاه سطحی میان دانشجویان هستیم که آنها را از انجام واکنشهای جدی باز میدارد.
آقابابایی نیز در این خصوص اظهار کرد: با وجود حضور متعدد مسئولان در دانشگاهها، به دلیل عدم توجه به مطالبات و اجرای آنها، تشکلهای دانشجویی نسبت به ادامه مطالبهگری دلسرد شدهاند. بخشی از این رخوت ناشی از عدم دریافت پاسخ به مطالبات آنها بوده است.
*مطالبات مردم از دولت چهاردهم
محمره با بیان اینکه عمده مطالبه مردم در بخش اقتصادی است، عنوان کرد: وضعیت معیشتی مردم نیازمند اقداماتی است. افزایش قدرت ریال، افزایش ساخت مسکن و بالا رفتن سطح تولید خودرو سه اولویت مهم در اقتصاد است.
این فعال حوزه دانشجویی بیان کرد: خصوصیسازی صحیح میتواند واحدهای اقتصادی را چالاک کند. پیششرط رسیدن به این شرایط، حضور گسترده مردم در فعالیتهای اقتصادی است. مقام معظم رهبری نیز همواره بر نقش مردم تأکید داشتهاند.
*ویژگیهای مورد نظر مردم در دولت چهاردهم
محمره با بیان اینکه نامزدهای شرکتکننده در انتخابات ریاستجمهوری باید کارنامه قابلدفاعی داشته باشند، عنوان کرد: کسی میتواند درد مردم را درک کند که در شرایط اقتصادی آنها زندگی کرده باشد. متأسفانه برخی نامزدها با بیاخلاقی به دنبال کسب رأی هستند.
وی با بیان اینکه نامزدهای انتخابات باید شهید رجایی را به عنوان الگوی خود قرار دهند، افزود: مردم دولتی را میخواهند که ادامهدهنده دولت سیزدهم باشد و از تولید حمایت کند. اثرات این حمایت را میتوان در حضور کارگران در مراسم تشییع پیکر آیتالله رئیسی مشاهده کرد. زمانی که شعار تبدیل به هدف شود و تحقق یابد، رضایت عمومی مردم نیز افزایش خواهد یافت.
آقابابایی نیز با بیان اینکه نامزدهای ریاستجمهوری باید عدالت اجتماعی را سرلوحه کار خود قرار دهند، بیان کرد: فضای سیاسی کشور عرصه ماجراجویی و جنجالسازی نیست. برخی از نامزدهای انتخابات در روزهای گذشته با پروندهسازی و اقدامات حاشیهای به دنبال تحت فشار قرار دادن شورای نگهبان برای تأیید صلاحیت بودند. متأسفانه اصلاحطلبان به عنوان پای ثابت انتخابات، همواره با هیاهو به دنبال اعمال فشار بر شورای نگهبان هستند و در صورتی که موفق به اعمال نفوذ نشوند، انتخابات را تحریم میکنند.
این فعال حوزه دانشجویی با بیان اینکه خادم مردم بودن از ویژگیهای مهم رئیسجمهور آینده باید باشد، عنوان کرد: ما به عنوان دانشجو باید پای کار انقلاب باشیم و در مقابل این بیاخلاقیها واکنش قاطع نشان دهیم. دانشجویان به دلیل نقش مهم در فضای سیاسی باید همواره واکنش دقیقی به موضوعات سیاسی داشته باشند.
انتهای پیام