حوادث

آغاز انتخابات ریاست جمهوری در ۲۶۸۸ شعبه اخذ رای استان گیلان

روزهای طلایی/گیلان چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همزمان با سراسر کشور، ساعت ۸ صبح امروز ۸ تیرماه ۱۴۰۳ در ۲۶۸۸ شعبه أخذ رأی استان گیلان آغاز شد.

فرآیند رأی گیری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری لحظاتی قبل (امروز جمعه هشتم تیرماه) همزمان با سراسر کشور در ۲۶۸۸ شعبه اخذ رای استان گیلان آغاز شده است. از مجموع شعب اخذ رای استان ۲۳۱۰ شعبه ثابت و ۳۷۸ شعبه سیار و همچنین ۹۷۵ شعبه شهری و ۱۷۱۳ شعبه روستایی هستند.

بیش از ۲ میلیون نفر واجد شرایط رای در گیلان داریم و براساس اعلام ستاد انتخابات کشور سن رای دهندگان باید ۱۸ سال تمام باشد و همه متولدین روز ۸ تیرماه سال ۱۳۸۵ و قبل از آن می‌توانند با همراه داشتن شناسنامه یا کارت ملی در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند.

در استان گیلان ۱۷ فرمانداری و ۲۹ بخشداری مستقل و در مجموع ۴۶ هیات اجرایی تشکیل شده، همچنین ۳۵ هزار نفر نیز در استان به عنوان هیات اجرایی، هیات نظارت، بازرسی، نمایندگان فرماندار و مأموران محافظ صندوق کار اجرایی انتخابات را امروز عهده‌دار هستند که از این تعداد ۳۵۴۷ نیروی پلیس و ۳۵۰۰ نیروی سپاه و بسیج مسئولیت تامین و حفظ نظم و امنیت انتخابات را در استان برعهده دارند.

رای‌دهندگان با ارائه شناسنامه یا کارت ملی می‌توانند رای دهند. ضرب مهر در شناسنامه صورت نمی‌گیرد و احراز هویت با کد ملی خواهد بود، حدود ۳۰۰۰ برگه تعرفه در استان توزیع شده است.

برابر ابلاغ ستاد انتخابات کشور فرآیند رأی گیری که از ۸ صبح امروز ۸ تیرماه آغاز شده، تا ساعت ۱۸ امروز ادامه خواهد داشت و در صورت نیاز ساعت اخذ رای تمدید می‌شود.

به گزارش روزهای طلایی، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌ جمهوری روز جمعه ۲۸ خرداد سال ۱۴۰۰ برگزار و آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی به عنوان هشتمین رئیس‌جمهور ایران انتخاب شد، اما ایشان پیش از پایان دوره چهار ساله ریاست‌جمهوری روز ۳۰ اردیبشهت‌ماه سال ۱۴۰۳ به همراه ۷ نفر دیگر در اثر سقوط بالگرد در منطقه ورزقان به شهادت رسید و محمد مخبر، معاون اول مدیریت قوه مجریه را عهذه دار شد.

بر اساس اصل ۱۳۱ قانون اساسی در صورت‏ فوت‏، عزل‏، استعفا، غیبت‏ یا بیماری‏ بیش‏ از دو ماه‏ رئیس‏ جمهور و یا در موردی‏ که‏ مدت‏ ریاست‏ جمهوری‏ پایان‏ یافته‏ و رئیس‏‌جمهور جدید بر اثر موانعی‏ هنوز انتخاب‏ نشده‏ و یا امور دیگری‏ از این‏ قبیل‏، معاون‏ اول‏ رئیس‏‌جمهور با موافقت‏ رهبری،‏ اختیارات‏ و مسئولیت‌های‏ وی‏ را بر عهده‏ می‏‌گیرد و شورایی‏ متشکل‏ از رئیس‏ مجلس‏ و رئیس‏ قوه‏ قضائیه‏ و معاون‏ اول‏ رئیس‏ جمهور موظف‏ است‏ ترتیبی‏ دهد که‏ حداکثر ظرف‏ مدت‏ پنجاه‏ روز رئیس‏ جمهور جدید انتخاب‏ شود.

بلافاصله ثبت‌نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری از ۱۰ تا ۱۴ خردادماه سالجاری انجام شد که در نهایت مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و محمدباقر قالیباف ۶ نامزدی بودند که صلاحیت‌شان برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ احراز شده بود اما قاضی‌زاده هاشمی ۶ تیرماه و علیرضا زاکانی ۷ تیرماه از رقابت در انتخابات انصراف دادند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا