آرمانهای شهید جمهور برای ایلام و رسالتهای دولت آینده
روزهای طلایی/ایلام «این عدالت نیست مردمی که بر روی ذخائر نفت و گاز زندگی میکند، وضع معیشتشان خوب نباشد، استانی که رزمندگان و مردم آن در زیر موشک باران و بمباران دشمن دفاع و مقاومت کردند، ای کاش قدمهای جدیتری در خصوص رفع مشکلات استان برداشته میشد، باید فاصلهای که بین وضع موجود و ایدهآل وجود دارد، از بین رود.»
این بخشی از گفتوگوی شهید سیدابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم در ایام رقابتهای انتخاباتی در ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ با مردم ایلام است.
شهید جمهور در آن زمان به خوبی تاکید کرد استعدادهای بسیاری برای ایلام وجود دارد و نباید چهره استان با فقر، نداشتن و بیکاری و مشکلاتی که مردم دارند، بد جلوه کند، استان ایلام میتواند شرایطی را بگذراند که وضعیت مردم تغییر کند، کشاورزی، دامپروری و صنعت گردشگری از موضوعاتی است که در استان میتواند فعالتر شود.
اختصاص بخشی از درآمدهای ذخائر نفتی استان برای بهبود معیشت مردم، پیگیری تکمیل زنجیره ارزش برای تولیدات کشاورزی و دامپروری، پیگیری مساله محیط زیست و پایان دادن به ورود ریزگردها، ایجاد سازو کارهای حفاظت از جنگلهای بلوط ، توسعهی راهها، ایجاد آزادراههای منتهی به مرز، دیپلماسی فعال اقتصادی با عراق برای رونق اقتصاد استان، اتصال استان به شبکه ریلی کشور، توجه به گردشگری سلامت، تکمیل زیرساختهای منطقه آزاد مهران و توجه ویژه به آمایش سرزمینی، توجه به سفره مردم و رونق اشتغال و کار از دیگر مواردی بود که شهید رئیسی در آن روز بر آن تاکید داشت.
دکتر «حسن بهرامنیا»، استاندار ایلام در این زمینه اظهار کرد: بنابر این بود که قبل از اربعینحسینی در قالب سفر دوم، میزبان رئیسجمهور شهید در استان باشیم و بر این اساس مصوبات سفر دوم مصوب و ابلاغ شده بود که از نظر ریالی اعتبارات آن، ۱۱ برابر پروژههای دور نخست سفر رییسجمهور در مهرماه ۱۴۰۰ است.
وی افزود: پروژههایی که مصوب سفرهای استانی رئیسجمهور شهید بوده است با حضور دکتر مخبر سرپرست ریاستجمهوری در سراسر کشور بهصورت تجمیعی به بهرهبرداری رسید که سهم ایلام سه پروژه ان.جی. ال ۳۱۰۰ دهلران با اعتبار ۱.۲ میلیارد یورو، نیروگاه صبا دهلران با اعتبار ۱۵۰ میلیون یورو و میدان نفتی دانان با اعتبار ۱۴۲ میلیون دلار با هدف تولید ۱۱ هزار بشکه نفت بود.
استاندار ایلام عنوان کرد: جمعاً از نظر ریالی برای این سه پروژه مهم و کلان استان ۱۰۳ همت(۱۰۳ هزار میلیارد تومان) هزینه شده است.
وی از افتتاح فاز نخست ابرپروژه سامانه گرمسیری با اعتبار بیش از ۱۳ هزار میلیارد که بیش از ۶ هزار میلیارد تومان در این دولت هزینه شد، خبر داد و گفت: با افتتاح فاز نخست این پروژه، به ۴ هزار و ۲۵۰ هکتار از اراضی استان آبرسانی میشود و تا شهریورماه فاز دوم آبرسانی به ۱۸ هزار هکتار از زمین کشاورزی تکمیل می شود.
وی با اشاره به دو ابر پروژه مهم استان نظیر تونل کبیرکوه و سامانه گرمسیری، گفت: تونل کبیرکوه که در آستانه افتتاح است در این دولت بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده و کل هزینه آن ۲ هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان است.
بهرامنیا از افتتاح ۷ فضای آموزشی و ۴ باب فضای ورزشی با اعتبار ۱۴۵ میلیارد تومان در این استان خبر داد و تصریح کرد: همچنین تصفیهخانه آب ایوان با اعتبار بیش از ۱۷۰ میلیارد تومان و سالن فرودگاه شهدای ایلام با اعتبار بیش از ۴۲ میلیارد تومان، پتروشیمی ارغوانگستر، پروژه کاغذ سنگی، فولاد ایوان و درمانگاه مهران، بیمارستان ملکشاهی در این دولت آماده بهرهبرداری است.
وی سهم ایلام را از واحدهای نهضت ملی مسکن ۳۲ هزار واحد عنوان کرد و گفت: ۶ هزار و ۶۰۰ واحد نهضت ملی مسکن تا شهریورماه سالجاری و سد میمه بهعنوان یکی از پروژههای مهم تا دهه فجر به بهرهبرداری میرسد.
وی گفت: در دولت سیزدهم ظرف مدت دو سال به ۱۳.۵ درصد کل روستاهای استان(۷۸ روستا) از جمله شهرستانهای هلیلان ۱۶ روستا، چوار ۱۹ روستا، مهران ۵ روستا، دهلران ۴ روستا، ملکشاهی ۱۱ روستا، چرداول ۴ روستا، درهشهر ۴ روستا، ایوان ۵ روستا، آبدانان ۴ روستا، سیروان ۴ روستا و بدره ۱ روستا با اعتبار ۳۵۰ میلیارد تومان با اجرای طرحهای مختلف از جمله طرح جهاد آبرسانی، با مشارکت بسیج سازندگی سپاه آبرسانی شده است.
نماینده عالی دولت در استان ایلام افزود: تا پایان سال ۱۴۰۳ به ۵۱ روستای دیگر استان آبرسانی خواهد شد.
بهرامنیا تصریح کرد: در دوران ۳۳ ماهه خدمت دولت سیزدهم، ۱۱ هزار و ۴۳۸ میلیاردتومان برای تکمیل و ساخت راههای مواصلاتی منتهی به مهران و زیرساختهای مرتبط با حوزه اربعین در استان هزینه شده که از این میزان حدود ۹ هزار میلیارد تومان(۸ هزار و ۹۹۴ میلیارد تومان) صرف راههای مواصلاتی منتهی به شهر مهران شده است.
وی گفت: همچنین ۲ هزار و ۴۴۴ میلیارد تومان هزینه زیرساختهای لازم در طول مسیرهای منتهی به مهران، شهر مهران و پایانه مرزی مهران شامل(ساخت مجتمعهای رفاهی و بهداشتی، ایجاد سایهبان، نصب آبسردکن، نصب جتفن و آبپاش، دستگاه یخساز و …) شده است.
استاندار ایلام با اشاره به اقدامات شاخص دولت شهید رئیسی، گفت: حذف ارز ترجیحی، رتبه بندی معلمان، اعطای تسهیلات ارزان قیمت به شرکتهای دانشبنیان، پرداخت وامهای فرزندآوری و ودیعه مسکن، عضویت در سازمانهای شانگهای و بریکس، واردات انبوه واکسن کرونا و فعال شدن کریدور شمال و جنوب، افرایش صادرات خدمت به فنی به کشورها و حقآبه ایران از افغانستان، بخشی از اقدامات ماندگار دولت سیزدهم است.
آرمانهای شهید جمهور برای ایلام در ابتدای این نوشتار آمد که بیتالغزل آن حل مشکلات معیشتی مردم و از بین رفتن فاصلهای است که بین وضع موجود و ایدهآل است و گزارش استاندار ایلام نیز بخشی از تلاشهای سه سالهی دولت برای تحقق این مهم بود و تحقق کامل این آرمانها و اهداف نیازمند برنامهای جدی است که دولت چهاردهم باید تمام تلاش خود را به آن معطوف دارد.
انتهای پیام