هشدار اورژانس درباره گرمازدگی
سخنگوی سازمان اورژانس کشور، درباره گرمازدگی، علائم آن و خطرات آن هشدار داد.
به گزارش روزهای طلایی، بابک یکتاپرست با اشاره به موج گرمای هوا در بسیاری از مناطق کشور گفت: این روزها با توجه به افزایش گرمای هوا، هموطنان ما در معرض گرمازدگی هستند. این عارضه اختلالی است در تنظیم دمای بدن ایجاد می شود. یعنی وقتی ما فعالیت میکنیم، در بدن ما حرارتی ایجاد می شود که بدن باید آن را خارج کند تا سلولها بتواند در شرایط مساعد دمایی بدن به فعالیت خود ادامه دهند.
وی افزود: اگر دمای محیط زیاد شود یا بدن نتواند این دمای اضافی را از خود دور کند؛ دمای محیط داخلی تن انسان افزایش مییابد و دیگر سلول ها قادر به کار کردن نخواهند بود.
علائم گرمازدگی چیست؟
سخنگوی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: ضعف، بیحالی، تشنگی، تعریق، افزایش ضربان قلب، افزایش میزان تنفس، کاهش هوشیاری و حتی مرد از جمله واکنشهایی است که بدن در این حالت از خود نشان می دهد.
یکتاپرست گفت: مهمترین توصیه ما، پیگیری از گرمازدگی است. مثلا افراد از تردد در محیط خارج خانه از ساعت ۱۱ صبح تا ۱۷ عصر خودداری کنند. همچنین درصورت نیاز حتما با لباس های نخی، خنک، رنگ روشن و گشاد استفاده کنند.
وی با اشاره به اشعه UV افزود: اشعه یو وی برای انسان مفید است و حتی باعث تولید ویتامین دی نیز میشود. اما این اشعه دو حالت دارد. حالت اول روی پوست اثر میگذارد و حالت دوم روی قرنیه چشم و نقاط عمیقتری از پوست اثر می گذارد که میتواند باعث سوختگیهای شدید و آسیب به چشم شود. همچنین باعث چین و چروک پوستی و حتی سرطان میشود. به همین دلیل توصیه میشود که از عینک و کلاه آفتابی استفاده شود تا اثرات اشعه UV را کاهش دهد.
افزایش مراجعات به اورژانس درپی گرمازدگی
سخنگوی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: سالهای گذشته بیشتر افراد با علائم ضعف و بیحالی به اورژانس مراجعه میکردند و امسال نیز شاهد هستیم که ۱۰ درصد مراجعات ما به خاطر گرمازدگی افزایش یافته است و ۲۲۵ مورد گرمازدگی قطعی در تیرماه به ثبت رسیده است.
یکتاپرست گفت: سالمندان، کودکان، زنان باردار و افرادی که دارای بیماری های خاص مثل دیابت هستند بیشتر از سایر افراد باید این موارد را رعایت کنند.
وی افزود که همکاران من در سراسر کشور در حالت آماده باش هستند و در مراکز مختلف از شهرها مستقر هستند تا در صورت نیاز به هموطنان کمک رسانی کنند.
انتهای پیام