مدیرکل پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی با بیان اینکه بارشهای امسال تاکنون ۴۱ درصد کمتر از متوسط ۵۰ سال اخیر است، گفت: بارشها در پاییز نیز کمتر از حد نرمال خواهد بود.
صادق ضیائیان درباره آخرین وضعیت بارشها تا پایان شهریور امسال که پایان سال زراعی است و پیشبینی بارندگی در فصل پاییز توضیح داد: امسال و در فصل تابستان، بارشهای قابل ملاحظهای در کشور نداریم.
وی افزود: این بارشهای سیلآسایی هم که اخیراً در برخی مناطق کشور رخ داد، چندان آمار بارش کل کشور را افزایش نمیدهد. آمار بارش کشور، جدا از سیلابهای مقطعی و کوچک که ممکن است در مقطعی و نقطهای کوچک رخ دهد، ارزیابی میشود؛ این بارشهای سیلآسا به صورت مقطعی، ممکن است تعدادی روستا را درگیر کند اما موضوع کمبارشی کشور را جبران نمیکند.
بارشها تاکنون ۴۱ درصد کمتر از متوسط ۵۰ سال اخیر
مدیرکل پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی اظهار کرد: قبل از بارشهای اخیر، آمار بارندگیها در کشور نسبت به متوسط بلند مدت (۵۰ سال اخیر) حدود ۴۲ درصد بود با این بارندگیها، آمار بارشها امروز به ۴۰.۷ درصد رقم متوسط بلند مدت (۵۰ سال اخیر) رسیده است و بارندگیهای اخیر کلا ۱.۳ درصد از کل کمبارشی کشور را بهبود بخشید.
ضیائیان بیان کرد: در روزها و ماههای آینده تا پایان فصل زراعی جاری انتظار داریم در جنوبشرق کشور سامانههای موسومی در مرداد و شهریور بارشهای خوبی داشته باشد اما در مجموع امسال تا پایان سال زراعی که پایان شهریور ۱۴۰۰ است، یکی از کمبارشترین سالها است.
سال زراعی جاری یکی از کمبارشترین سالها در ۵۰ سال اخیر خواهد بود
وی توضیح داد: تا پایان شهریور امسال بارشهای موسمی در جنوبشرق خواهیم داشت اما غیر از جنوبشرق در سایر نقاط کشور کماکان با همین کمبارشی مواجه هستیم و اگر بخواهیم بارندگی کل کشور را در مجموع در نظر بگیریم در پایان شهریور امسال، سال زراعی جاری یکی از کمبارشترین سالها در بین ۵۰ سال اخیر خواهد بود.
پاییز امسال بارشها کمتر از میزان نرمال خواهد بود
مدیرکل پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی میافزاید: در فصل پاییز امسال نیز بر اساس نقشههای پیشبینی هواشناسی، میزان بارشها کمتر از نرمال خواهد بود و با احتمال ۷۰ درصد نشان میدهد که پاییزی با بارشهایی کمتر از نرمال خواهیم داشت.
ضیائیان اظهار داشت: برای فصل زمستان هنوز پیشبینی خاصی صادر نشده است.
پیشبینی سیل در همه دنیا فقط چند روز پیش از وقوع امکانپذیر است
وی درباره پیشبینی بارانهای سیلآسا و وقوع سیلاب، بیان کرد: بارشهای سیلآسا و سیلها در زمره پیشبینیهای طولانیمدت هواشناسی نمیگنجد یعنی اصلا نمیتوانیم با پیشبینی فصلی بارشهای سیلآسا و بروز سیل را پیشبینی کنیم.
مدیرکل پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی افزود: این مورد نه تنها در کشور ما بلکه در همه دنیا مصداق دارد و پیشبینی سیل حداکثر چند روز پیش از وقوع سیل انجام میشود، در همین آلمان و غرب اروپا بروز سیل موجب مشکلات زیادی شد و اگر امکان داشت وقوع سیل را از چند ماه قبل پیشبینی میکردند تا تمهیداتی اندیشیده میشد و اتفاقی رخ ندهد، اما امکانپذیر نیست.
ضیائیان با تأکید بر اینکه با پیشبینی فصلی به هیچ عنوان امکان پیشبینی سیل وجود ندارد، ادامه داد: سیل یک پدیده حدی است که پیشبینی آن در همه دنیا، چند روز پیش از وقوع آن امکانپذیر است، در همین سیل غرب اروپا، خسارت جدی ایجاد شد، بیش از یکصد نفر کشته و بیش از یکصد نفر مفقود شدند. / خبرآنلاین