حوادث

۵ فقره آتش‌سوزی در کشتزارهای اصفهان طی ۴ روز

روزهای طلایی/اصفهان مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان از وقوع پنج فقره آتش‌سوزی در اراضی مرتعی، زیست‌محیطی و مستثنیات و کشاورزی این استان در چهار روز اخیر خبر داد. در این حوادث ۱۳.۴ هکتار از اراضی استان خسارت دید.

منصور شیشه‌فروش در گفت‌وگو با روزهای طلایی بیان کرد: روز گذشته (۱۲شهریورماه) سه هکتار از مراتع روستای هران واقع در بخش کرچمبوی شهرستان بویین و میاندشت و نیز سه هکتار از پوشش‌های گیاهی در حیات‌‎وحش موته در آتش سوخت.

او ادامه داد: دو هکتار از مراتع روستای قلعه بهمن شهرستان بویین و میاندشت نیز روز یکشنبه (۱۱شهریورماه) و چهار هکتار از مستثنیات و کشتزارهای روستای هرستانه علیا روز جمعه (۹شهریورماه) در شهرستان گلپایگان دچار حریق شد. ۱.۴ هکتار از مراتع تیزاب سنگ سفید در شهرستان خوانسار هم روز شنبه (۱۰شهریور) دچار آتش‌سوزی شد.

 این مقام استانداری علت وقوع تمامی حوادث اخیر را بی‌احتیاطی و عوامل انسانی دانست و اظهار کرد: علت گسترش این چند فقره حریق نیز وزش تندبادهای فصلی بود. همۀ این موارد با تلاش عوامل یگان حفاظت از منابع طبیعی و همکاری تیم‌های محلی روستاها و مناطق تحت‌تأثیر مهار شد.

شیشه‌فروش افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون با وقوع ۵۳ فقره حریق در عرصه‌های مرتعی، زیست‌محیطی و کشاورزی به میزان ۱۷۶ هکتار از پوشش گیاهی جنوب و غرب استان طعمۀ حریق شد. علت ۹۸درصد از وقایع فوق نیز عوامل انسانی تشخیص داده‌اند.

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: باتوجه‌به پیش‌بینی‌ها مبنی بر وقوع تندبادهای فصلی و افزایش حضور گردشگران در عرصه‌های طبیعی تا پایان شهریورماه تأکید داریم که افراد مراقبت و دقت بیشتری داشته باشند.

او از گردشگران، مسافران، کشاورزان، مرتع‌داران و ساکنین مجاور منابع طبیعی تقاضا کرد که از روشن‌کردن آتش درمراتع، مزارع، حاشیۀ جاده‌ها و پوشش‌های گیاهی ممانعت کنند و گفت: توصیۀ اکید داریم که از رهاکردن ته‌سیگار، کبریت و اشیای صیقلی و بطری‌های آب‌معدنی و کنسرو در مراتع و حاشیۀ جاده‌ها خودداری شود.

شیشه‌فروش با ذکر این نکته که کشاورزان و باغداران نباید بقایای گیاهی را در مزارع آتش بزنند، یادآور شد: آتش‌زدن علوفه‌های کف باغات نیز خطرناک است و باید از این دست اقدامات جلوگیری شود.

به گزارش روزهای طلایی، در صورت مشاهدۀ هرگونه آتش در عرصه‌های طبیعی باید به‌سرعت با یگان حفاظت از منابع طبیعی با تلفن ۱۳۹ و ۱۵۰۴ تماس گرفت. همچنین ضروری است که دستگاه‌های امدادی و مسئولان محلی از این دست حریق‌ها اطلاع یابند تا به‌منظور کنترل و پیشگیری از گسترش آتش وارد عمل شوند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا