حوادث

آتش‌سوزی جنگلی در «کالیفرنیا»؛ ده‌ها خانه ویران شده است

آتش‌سوزی جنگلی اخیر در کالیفرنیای آمریکا خسارت‌های زیادی در شهر «کاماریلو» برجای گذاشته، بیش از ۱۳۰ خانه را ویران کرده و به ۸۸ ساختمان دیگر آسیب‌ رسانده است.

به گزارش روزهای طلایی، مقامات محلی می‌گویند وزش طوفان خشک «سانتا آنا» باعث گسترش این آتش‌سوزی شده است.

چندین روز است آتش‌سوزی جنگلی موسوم به «آتش کوهستان» در جنوب ایالت کالیفرنیا ادامه دارد. آسیب‌های ناشی از این آتش‌سوزی به ویژه در حومه شهر ۷۰ هزار نفری کاماریلو بیشتر از نقاط دیگر است. خیابان‌ها به‌طور کامل در آتش سوخته‌اند. هزاران نفر از ساکنان مجبور شدند خانه‌های خود را با عجله با چند وسیله ضروری ترک کنند.

دفتر کلانتری این شهر گفته است ۱۰ نفر دچار مسمومیت ناشی از دود شده‌اند.

نیروهای آتش‌نشانی اعلام کردند با کاهش باد وضعیت کمی آرام‌تر شده اما آتش همچنان در مناطق صعب‌العبور زبانه می‌کشد و مهار و کنترل آن را دشوار کرده است.

«نیک کلیری»، سخنگوی آتش‌نشانی شهرستان «ونتورا»، ضمن اشاره به برخی پیشرفت‌ها در مهار این آتش گفته است ۱۴ درصد از حریق تاکنون تحت کنترل درآمده است.

اداره حفاظت از آتش کالیفرنیا (CalFire) نیز اعلام کرده است با وجود کاهش باد، آتش‌سوزی همچنان تهدیدی برای زیرساخت‌های حیاتی به شمار می‌آید.

به گزارش دویچه وله، این آتش‌سوزی روز چهارشنبه گذشته بنا به دلایل نامعلومی آغاز شده و به خاطر وزش بادهای شدید به‌سرعت در مساحتی بیش از ۸۲ کیلومتر مربع گسترش یافته است.

در ابتدا، به دلیل وزش بادهای سنگین امکان استفاده از هواپیماهای آتش‌نشانی وجود نداشت.

ایالت کالیفرنیا از جمله به دلیل موقعیت جغرافیایی خود هر ساله با آتش‌سوزی‌های وسیع جنگلی روبه‌رو است و تغییرات آب‌وهوایی این وضعیت را تشدید می‌کند.

کارشناسان هشدار می‌دهند که افزایش دما و پوشش گیاهی خشک که به‌آسانی شعله‌ور می‌شوند، موجب افزایش شدت و فراوانی آتش‌سوزی‌ها می‌شود.

بادهای خشک موسوم به سانتا آنا که عمدتا در پاییز و زمستان می‌وزند نیز باعث تشدید این آتش‌سوزی‌ها شده و دامنه آتش‌سوزی را گسترش داده و هزاران نفر را مجبور به ترک خانه‌هایشان کرده است.

از آنجا که بسیاری از کارشناسان اقلیمی تاکید دارند بحران آب‌وهوایی عامل تشدید بلایای طبیعی نظیر سیل، طوفان و آتش‌سوزی‌های جنگلی است و خطرات جدید و تهدیدهای بیشتری برای مردم به همراه دارد، دانشمندان امیدوارند که بتوان از این رویدادهای ویرانگر درس‌هایی آموخت و هرچه زودتر و تا پیش از آن که دیر شود برای کمک به زمین و همه موجودات ساکن آن با سیاست‌گذاری سریع و نجات‌بخشِ اقلیمی، وارد عمل شد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا