اخباراقتصاد

چرا مشاغل خانگي زودتر به پول مي‌رسند؟

 در حالي که آمارها از سهم ۴ تا ۶ درصدي مشاغل خانگي در اشتغال کل کشور و فعاليت بيش از سه ميليون نفر در توليد محصولات خانگي حکايت دارد، کارشناسان بر اين باورند که دولت براي تحقق برنامه اشتغال ميليوني در کشور بايد از ظرفيت کسب و کارهاي خرد و خانگي به شکل مطلوب استفاده کند.
مشاغل خانگي از جمله شيوه هاي نوين کسب و کار و ايجاد اشتغال است که به دليل نياز به حجم پايين سرمايه‌گذاري و سودآوري مطلوب مورد توجه و استقبال بسيار قرار دارد.
کارشناسان از مشاغل خانگي، به عنوان يکي از بهترين شيوه هاي کسب و کار براي اشتغال افراد جوياي کار به ويژه زنان و جوانان در قالب خوداشتغالي در منازل نام مي برند که ضمن ايجاد فرصتهاي شغلي جديد زمينه رشد و توسعه اقتصادي و اجتماعي و کاهش بيکاري در کشور را فراهم مي کند.
به زعم آنها، دولتها مي توانند برنامه اشتغال ميليوني را در قالب کسب و کارهاي خرد و خانگي دنبال کنند و از اين ظرفيت براي توسعه اشتغال بهره برداري کنند.
برابر اعلام دبيرخانه ستاد ساماندهي و حمايت از مشاغل خانگي وزارت کار، از آغاز شيوع ويروس کرونا تا پايان سال گذشته ۲۲ هزار نفر از فعالان مشاغل خانگي تسهيلات کرونايي دريافت کردند.
پيش ازاين بانک مرکزي در دولت قبل،  پرداخت ۲۰۰۰ ميليارد تومان تسهيلات قرض‌الحسنه سالانه به مشاغل خانگي را به تصويب رسانده بود که در صورت تخصيص، کمک بزرگي به توسعه کسب و کارهاي خانگي خواهد بود.
رضا محمودي، کارشناس حوزه اشتغال در گفت وگو با ايسنا، مي گويد: با توجه به آنکه ايجاد اشتغال و حفظ اشتغال موجود يکي از دغدغه هاي اساسي کشور به شمار مي رود، توسعه کسب و کارهاي خانگي مي تواند يکي از بهترين راهکارها در دوران کرونا باشد.
او سرمايه گذاري و هزينه کم، اشتغالزايي و درآمدزايي بالا را مهمترين مزاياي کسب و کارهاي خانگي عنوان کرده و مي گويد: بحث اشتغال خانگي در قالب بنگاه‌هاي کوچک مي تواند راه حل ايجاد شغل در کوتاه مدت باشد ولي راه مستمر و نهايي نيست و ما بايد در بلندمدت به سمت اشتغال هاي پايدار ديگر برويم.
اين کارشناس حوزه اشتغال با بيان اينکه صاحبان مشاغل خانگي به دليل نبود بروکراسي هاي پيچيده اداري، سودآوري و تنوع رشته هاي مختلف در اين قبيل کسب و کارها زودتر به پول و درآمد مي رسند، از بستر تعاون به عنوان يکي از راههايي نام مي برد که مي تواند به تحقق اهداف اشتغالزايي کمک کند.
به گفته محمودي، تعاوني هاي مشاغل خانگي مي توانند تا ۲۰ درصد برنامه اشتغال را محقق کنند و در يک اقدام ضربتي و جهادي، تقاضاي اشتغال را پاسخ دهند ولي هدف ايجاد شغل خيلي بزرگتر از اين ميزان است و در سالهاي بعد بايد روي برنامه ريزي هاي بلندمدت متمرکز شد.
وي با تاکيد بر لزوم حرکت دولت به سمت کسب و کارهاي کوچک در قالب تعاوني ها، محدوديت‌هاي منابع، کاهش توان مالي مردم و اقشار متوسط و ضعيف جامعه، کاهش قدرت خريد و کوچک‌شدن سبد معيشت خانوارها، مسايل ارزي کشور، تحريم‌ها و عدم تمايل به سرمايه گذاري در شرايط اقتصادي حاضر را از جمله دلايل توجه و تمرکز بر کسب و کارهاي خرد و خانگي و تعاون محور عنوان مي کند.
بر اساس آمارها  درفاصله سالهاي ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹ نزديک به سه ميليون نفر، متقاضي ثبت نام مشاغل خانگي بودند که از اين تعداد يک ميليون و ۶۵۰ هزار نفر موفق به دريافت مجوز شدند؛   همچنين از ميان افرادي که مجوز فعاليت در حوزه مشاغل خانگي داشتند ۷۷۲ هزار نفر تسهيلات دريافت کردند که براي ۸۵۲ هزار نفر فرصت شغلي ايجاد شده است.
در حال حاضر بسياري از کشورها نظير چين، هند و آمريکا با تکيه بر ظرفيتهاي اشتغال خانگي، حمايت از کارآفرينان در حوزه مشاغل خانگي را در دستور کار قرار داده و در ظرفيت سازي براي توسعه کسب و کارهاي خانگي موفق عمل کرده اند. / ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا