رييس انستيتو پاستور ايران لازمه بازگشايي مدارس را واکسينه کردن دانش آموزان عنوان کرد و گفت: با توجه به اينکه کارآزمايي باليني واکسن مشترک کروناي ايران و کوبا (پاستوکووک) براي تزريق به کودکان در کوبا با موفقيت پشت سر گذاشته شد، ميتوان اين واکسن را به کودکان ايراني هم تزريق کرد.
واکسن کروناي مشترک انستيتو فينلاي کوبا و انستيتو پاستور ايران در کوبا به عنوان «سوبرانا۲» و در ايران به عنوان پاستوکووک نامگذاري شده است.
دکتر عليرضا بيگلري روز چهارشنبه افزود: پاستوکووک يکي از واکسن هاي ايمن و در دسترس براي تزريق به کودکان است.
وي ادامه داد: با توجه به گسترش قابل توجه دسترسي ايرانيان به واکسن کرونا در روزهاي اخير، قطعا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، برنامه تزريق واکسن کرونا به کودکان را نيز اعلام مي کند.
رييس انستيتو پاستور ايران تصريح کرد: تاکنون، کودکان در اولويت هاي سني تزريق واکسن کرونا قرار نداشتند و در هفته هاي آينده در اين مورد تصميم گيري مي شود.
مجوز مصرف اضطراري سوبرانا۲ در کوبا اخذ شد
بيگلري اظهار داشت: مطالعه واکسن سوبرانا ۲ در کوبا روي کودکان انجام و مجوز مصرف اضطراري اين واکسن هم دريافت شده است.
وي تاکيد کرد که اگر وزارت بهداشت تصميم به تزريق واکسن به کودکان داشته باشد، مي تواند از اين واکسن استفاده کند. اين واکسن يکي از قابل دسترس ترين و مطمئن ترين واکسن هاي موجود است که مي توان به کودکان تزريق کرد.
رييس انستيتو پاستور ايران همچنين گفت: نتيجه مطالعات نشان داد که اين واکسن در بزرگسالان بايد همراه با دز يادآور تزريق شود اما در کودکان دز سوم نيازي نيست و ۲ دز براي رسيدن به ايمني مطلوب کافي است.
بيگلري يادآور شد: باتوجه به اينکه کارآزمايي باليني اين واکسن در کوبا انجام شده است، مي توان با تاييد سازمان غذا و داروي اين واکسن را به کودکان ايران هم تزريق کرد.
به گزارش ايرنا، سخنگوي سازمان غذا و دارو روز دوشنبه ۱۵ شهريور در توئيتي از صدور مجوز واکسن کوبايي «سوبرانا۰۲» (Soberana۰۲) براي مصرف اضطراري گروه سني ۲ تا ۱۸ سال در اين کشور خبر داد.
به گزارش ايرنا از وبدا، کيانوش جهانپور روز دوشنبه در اين توييت نوشت: واکسن Soberana۰۲ که در ايران با نام پاستوکووک توليد مي شود در کوبا براي گروه سني ۲ تا ۱۸ سال نيز مجوز مصرف اضطراري دريافت کرد.
مطالعه کارآزمايي باليني فاز سوم واکسن مشترک انستيتو پاستور ايران و انستيتو فينلاي کوبا از ششم ارديبهشت ماه در هشت شهر و با حضور ۲۴ هزار داوطلب آغاز شد، در شهرهاي بابل، ساري، اصفهان، کرمان، بندرعباس و همدان داوطلبان مطالعه تحت مداخله دو دُز اين واکسن قرار گرفتند و در شهرهاي يزد و زنجان، علاوه بر دو دُز، يک دُز يادآور (سوبرانا پلاس) نيز به داوطلبان تزريق شد. / ایرنا