برخي اشخاص اصلا نبايد ترشي بخورند؛ به طور مثال کساني که اسيد معدهشان بسيار است و اشخاص مبتلا به التهاب مري که معمولا در اثر برگشت اسيد معده به مري ايجاد ميشود. بيماران دچار ريفلاکس معده که معمولا احساس ترشکردن و سوزش سر دل دارند، به غير از ترشي، بايد از مصرف هرگونه موادترش مانند مرکبات، لواشک و… هم پرهيز کنند زيرا مصرف اين خوراکيها سبب تشديد علايم بيماريشان ميشود.
گروه ديگري که بهتر است ترشي نخورند، اشخاص مبتلا به زخممعده و اثنيعشر مي باشند
معمولا اين بيماران در اثر زخممعده و زخم اثنيعشر دردهاي شديدي دارند.
در مبتلايان به زخممعده، مصرف غذا سبب شدت بيماري ميشود درحالي که در بيماران دچار زخم اثنيعشر، غذاخوردن از شدت ناراحتي ميکاهد.
داروهاي تجويزشده براي اين بيماران، ميزان ترشح اسيد را کم ميکند تا زخم ترميم شود و بهبود يابد اما مصرف خوراکيهاي اسيدي و ترش مانند انواع ترشي، نهتنها بهبود زخم را به تاخير مياندازد بلکه بر شدت و علايم بيماري ميافزايد.
بيماران مبتلا به نشانگان روده تحريکپذير نيز بايد از ترشي خوردن اجتناب کنند به اين سبب که بر شدت مشکل آنها ميافزايد.
در مبتلايان به سوءهاضمه هم اگرچه زخمي در معده وجود ندارد، اما در معده احساس ناراحتي ميکنند بايد براي تشديد نشدن مشکلات گوارشي از مصرف ترشي پرهيز کنند.
در ضمن، مصرف فلفل هم که در تهيه ترشي به کار ميرود، براي بيماران مبتلا به ناراحتيهاي گوارشي ميتواند تحريککننده و تشديدکننده علايم بيماري باشد بنابراين اشخاص مبتلا به هيچوجه نبايد ترشي تند مصرف کنند.
از سوي ديگر، نتايج تحقيقها نشان ميدهد اگر ترشي، مانده و کهنه باشد، وجود قارچهاي داخل آن نهتنها براي سلامت مضر است،
بلکه ميتواند سرطانزا هم باشد بنابراين بايد از خوردن ترشيهاي چند ساله پرهيز کرد زيرا هرچه از زمان توليد آنها بگذرد، ميزان نيتراتشان افزايش پيدا ميکند. لازم است يادآور شوم که بررسيها نشان دادهاند در مناطقي که ميزان مصرف ترشي بالاست، ابتلا به سرطان مري و معده بيشتر گزارش شده است. / بهداشت نیوز