رييس کميسيون بهداشت و درمان مجلس با بيان اينکه از مهرماه امسال تعداد بيشتري از مردم واکسينه مي شوند، گفت: اگر قراراست مدارس و دانشگاهها بازگشايي شوند، بايد همه دانش آموزان، معلمان و کادر اداري مربوط به اين بخش از جامعه واکسن کرونا را دريافت کنند.
حسينعلي شهرياري درباره دغدغه خانوادهها براي بازگشايي مدارس و دانشگاهها گفت: براي بازگشايي مدارس بايد دانش آموزان، معلمان و تمام کادر اداري آموزش و پرورش واکسن کرونا دريافت کنند و خانوادههاي دانش آموزان هم بايد واکسينه شوند تا اين آرامش به آنها داده شود که اگر قرار است بچهها به مدرسه بروند، دچار بيماري نميشوند.
رييس کميسيون بهداشت و درمان مجلس با بيان اينکه هنوز موفق به تامين واکسن براي دانش آموزان نشديم، اظهار کرد: اگر قرار است دانش آموزان به صورت حضوري در مدارس آموزش ببينند، بايد تزريق واکسن به اين بخش از جامعه به صورت کامل انجام شود و وزير بهداشت و درمان هم قول دادند که تزريق واکسن به اين بخش از جامعه در دستور کار است.
وي با بيان اين بر اساس آمار کودکان نيز در معرض ابتلا به کرونا هستند، گفت: کودکان نيز مبتلا به کرونا ميشوند و بر اساس آماري که وجود دارد در بيمارستانهاي اطفال تهران تعداد قابل توجهي از کودکان مبتلا به کرونا، بستري هستند.
دبير کل مجمع خيرين سلامت کشور با اشاره به نگراني والدين درباره احتمال ابتلاي دانش آموزان به کرونا گفت: مسئولان در ستاد ملي مقابله با کرونا اعلام کردند که تا آخر شهريور ماه ۴۰ ميليون دز واکسن کرونا وارد کشور ميشود. از ابتداي مهرماه هم توليد واکسن داخلي نيز افزايش خواهد يافت و تعداد بيشتري از مردم کشور واکسينه ميشوند.
نماينده مردم زاهدان ادامه داد: واکسينه شدن همه جامعه از اولويتهاي دولت بود ولي واقعيت اين است که واکسنهاي خريداري شده را پيش از اين به ما ندادند. حتي سبد خريد واکسن کواکس که دولت براي خريد ۱۶ ميليون ۸۰۰ هزار دز پول هم پرداخت کرده بود، به ما تحويل داده نشد. از طرفي اولويت کشورهايي مانند آمريکا و انگليس و کشورهاي اروپايي در واکسن کرونا مردم خودشان است.
وي تاکيد کرد: تنها کشوري که توانست در اين زمينه به ما براي تامين واکسن کمک کند، کشور چين بود. البته روسيه نيز براي دادن واکسن به ايران اقدام کرد ولي توليدات واکسن اين کشور بالا نبود.
رمدسيوير در ابتداي شروع بيماري کرونا کارساز است
شهرياري درباره ميزان اثربخشي داروي رمدسيوير بر مبتلايان به کرونا گفت: بسياري از پزشکان و متخصصان که بر روي اين بيماري کار ميکنند، معتقد هستند که اگر در ابتداي شيوع ويروس کرونا اين دارو استفاده شود، اثر بخش خواهد بود. البته کميسيون بهداشت و درمان مجلس نيز در اين باره با بسياري از متخصصان صحبت کرد و آنها هم بر اين موضوع تاکيد کردند که داروي رمديسيور اگر در ابتداي شروع بيماري تزريق شود، اثر خواهد داشت. ولي اگر کرونا در بدن بيمار زياد گسترش يابد، شايد اين دارو اثر بخش نباشد.
رييس کميسيون بهداشت و درمان مجلس درباره شيوع مدلهاي جهش يافته ويروس کرونا مانند آلفا و لامبدا و ميزان اثربخشي واکسن به آنها گفت: مشخص نيست که واکسن به اين دو ويروس چه ميزان اثر بگذارد. در آمريکا هم ديديد که واکسنها به روي اين ويروسها جواب نداد.
وي ادامه داد: البته ويروس کرونا ممکن است تغيير ژن دهد ولي ما ميتوانيم در ساختار واکسن براي مقابله به نوع جهش يافته آن تغييراتي را ايجاد کنيم. شهرياري با تاکيد بر اينکه مردم براي کاهش مرگ ومير کرونا بايد همکاري لازم را داشته باشند، خاطرنشان کرد: متاسفانه علت بيشتر شدن مرگ و ميرها بر اثر کرونا در پيک پنجم، عدم رعايت شيوه نامههاي بهداشتي بود. به عبارتي اگر دولت براي تهيه و توزيع واکسن اقدام کند ولي مردم ماسک نزده و فاصله گذاري را رعايت نکنند، کرونا ادامه خواهد داشت. / ایرنا