يک فعال کارگري با بيان اينکه بخش اعظمي از هزينه هاي روزمره کارگران و بازنشستگان به هزينه هاي درمان اختصاص دارد بر لزوم حمايت بيمه ها بعد از بازنشستگي افراد تاکيد کرده و مي گويد: اگر کارگري بعد از ۳۰ سال بازنشسته شود با حقوق بازنشستگي نمي تواند امرار معاش کند و هزينه هاي درماني خود را بپردازد.
علي اکبر سيارمه با تاکيد بر حمايت از کارگران و مستمري بگيران پس از بازنشستگي اظهار کرد: در يک کشور صنعتي پيشرفته اگر کسي مستمري بگير يا بازنشسته شد بيمه ها از او حمايت مي کنند و خودش بخشي از درآمدش را براي اين منظور اختصاص مي دهد. افراد اوقات بازنشستگي را در قالب گروههاي گردشگري مي گذرانند و دولتها براي بازنشستگي افراد برنامه دارند.
وي ادامه داد: در کشور ما کارگري که بعد از ۳۰ سال بازنشسته مي شود زندگي اش با حقوق بازنشستگي تامين نمي شود و در نتيجه درجستوجوي شغل بعد از بازنشستگي است.
اين فعال حوزه کار با بيان اينکه درآمد کارگران ومستمري بگيران با تورم موجود پاسخگوي هزينه ها نيست، ادامه داد: متاسفانه امروز و با توجه به شرايط موجود، بخش اعظمي از هزينه هاي کارگران و بازنشستگان صرف هزينه هاي درمان مي شود و اين هزينه ها به قدري بالاست که از عهده آن بر نمي آيند.
سيارمه تاکيد کرد: نياز به تامين هزينه هاي زندگي باعث ميشود که افراد بعد از بازنشستگي هم به کار فکر کنند، چون حقوق بازنشستگي کفاف هزينه هاي معيشت و نيازهاي روزمره را نمي دهد؛ در واقع بازنشستگي براي آنها معني ندارد و شروع فعاليت دوباره است.
وي در ادامه به تاکيد وزيرکار مبني بر مهار تورم اشاره کرد و گفت:صحبت هاي وزير کار در خصوص کنترل تورم کاملاً منطقي است. واقعيت اين است که در طول سالها مدام تقلا مي کنيم که دستمزدها و حقوق ها را بالا ببريم اما تا کارگران و حقوق بگيران اين افزايش دستمزد را لمس کنند مي بينيم که در بازار همه چيز بالا رفته است.
اين فعال حوزه کار درباره مهار نشدن تورم در کشورمان، گفت: معضل تورم در تمام کشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه وجود دارد و بنا به شرايط سياسي و اقتصادي، هر دولت و کشوري با اين تورم مواجه ميشود. يکي از عواملي که در توسعه يافتگي کشورها تاثير دارد بحث تورم است و در واقع کشورهايي که تورم را مهار کرده اند به توسعه دست پيدا کرده اند.
سيارمه در پايان با بيان اينکه افزايش هرگونه نرخ اقلام مصرفي و کالاهاي اساسي مورد نياز مردم اعم از مسکن، کرايه خانه، خوراک و پوشاک و بهداشت و درمان حتي مسافرت در زندگي آنها تاثيرگذار است، گفت: وقتي که قدرت خريد بالا مي رود افزايش نرخ اقلام و کالاها فشار بر خانوار وارد نمي کند ولي وقتي که تناسبي بين افزايش درآمد و هزينه وجود نداشته باشد، تورم فشار مضاعفي را به مردم وارد مي کند. / ایسنا