مدير کل دفتر سلامت و تندرستي وزارت آموزش و پرورش درباره اولويتبندي دانشآموزان براي دريافت واکسن کرونا بيان کرد: پيشنهاد ما اين بود که در مرحله اول، دانشآموزان مدارس استثنايي و در مرحله بعد دانشآموزان پايه دوازدهم و داراي بيماري زمينهاي واکسينه شوند.
محمدمحسن بيگي مديرکل دفتر سلامت و تندرستي وزارت آموزش و پرورش درباره چگونگي واکسيناسيون دانش آموزان اظهار داشت: ما از وزارت بهداشت درخواست کردهايم که نسبت به واکسيناسيون دانشآموزان اقدام کند. همچنين اطلاعات لازم در خصوص تعداد دانش آموزان و مقطع آنها را به وزارت بهداشت اعلام کرديم. اکنون منتظريم که نحوه واکسيناسيون از سوي وزارت بهداشت اعلام شود، ولي فعلا به شکل رسمي چيزي را به ما اعلام نکردهاند.
وي در خصوص اولويت دانش آموزان براي دريافت واکسن کرونا بيان کرد: پيشنهاد ما اين بود که در مرحله اول، دانش آموزان مدارس استثنايي و در مرحله بعد دانش آموزان پايه دوازدهم و دانش آموزاني که بيماري زمينهاي دارند، واکسينه شوند.
مديرکل دفتر سلامت و تندرستي وزارت آموزش و پرورش درباره نوع واکسني که براي دانش آموزان در نظر گرفته شده است، گفت: واکسنهايي که براي گروه زير ۱۸ سال استفاده ميشود واکسنهاي خاصي بوده و جدا از آن واکسنهايي است که براي بزرگسالان استفاده ميشود.
محسن بيگي ادامه داد: روال و قاعده اين است که وزارت بهداشت توسط سامانه واکسيناسيوني که در اختيار دارد کار را مديريت ميکند. ما کد ملي دانش آموزان را در اختيار وزارت بهداشت قرار ميدهيم و آنها کد را در سامانه تعريف ميکنند و دانش آموزان از آن طريق احراز هويت ميشوند. هرکسي که واکسن دريافت کند، نامش در سامانه وزارت بهداشت ثبت ميشود و سپس مشخصات او قابل رويت است.
وي در پاسخ به اين سوال که اکنون دانشگاهها شرط برگزاري کلاسهاي حضوري را تزريق هر دو دوز واکسن قرار دادهاند، آيا اين شرط در برگزاري حضوري کلاسهاي مدارس هم وجود دارد؟ گفت: خير، زيرا فعلا اصل عمل واکسيناسيون در دانش آموزان انجام نشده است، پس اين شرط وجود ندارد. مگر اينکه واکسن به ميزاني توزيع شود که تقريبا همه دانش آموزان واکسينه شوند تا بتوان اين شرط را هم به نوعي لحاظ کرد.
تعداد دوزهاي مورد نياز واکسيناسيون دانشآموزان
مدير کل دفتر سلامت و تندرستي وزارت آموزش و پرورش در خصوص تعداد دوزهاي مورد نياز براي واکسيناسيون دانش آموزان گفت: اگر واکسن دو نوبته باشد، به ۳۰ ميليون دوز واکسن نياز داريم و اگر تکنوبته باشد به ۱۵ ميليون دوز واکسن براي دانش آموزان نياز داريم.
وي با اشاره به جمعيت کل دانش آموزان کشور گفت: تعداد دانش آموزان کل کشور ما از مقطع پيش دبستاني تا پايه دوازدهم حدود ۱۵ ميليون نفر است. قاعدتا وزارت بهداشت روند واکسيناسيون را با دانش آموزان مدارس استثنايي آغاز خواهد کرد که جمعيت آنها نيز حدود ۱۰۰ هزار نفر است.
محسن بيگي توضيح داد: وزارت بهداشت واکسيناسيون دانش آموزان را از سنين بالاتر و گروههاي خاص شروع خواهد کرد و قاعدتا واکسيناسيون بلافاصله به گروه سنين پايين نميرسد، بر اين اساس شايد لازم باشد مدت طولاني را براي دريافت واکسن منتظر بمانند.
مدير کل دفتر سلامت و تندرستي وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به اين سوال که آيا رضايت والدين دانش آموزان براي واکسيناسيون شرط است؟ گفت: حتما همينطور است، زيرا واکسن در کشور به شکل توصيهاي و داوطلبانه است، اما خانوادهها بايد در اين زمينه با ما مشارکت کنند.
وي در پاسخ به اين سوال که برخي کشورها بعد از دريافت دوز دوم واکسن مجددا درگير سويههاي جديد کرونا شدند، در چنين شرايطي و با شيوع احتمالي موج جديد در کشور و درگيري بيشتر کودکان به کرونا، سرنوشت بازگشايي مدارس چه خواهد بود؟ گفت: تجربهاي که کشورهاي ديگر در مواجه با سويههاي متعدد داشتند، نشان ميدهد، هيچ کدام به شکل کامل و همه جانبه به سمت تعطيلي مدارس نرفتند.
محسن بيگي ادامه داد: در کشورهايي که واکسن دريافت ميکنند توصيه ميشود کودکان و بزرگسالان همچنان مراقبهاي بهداشتي را داشته باشند. بنابراين اگر واکسن هم بيايد باز هم بايد مسائل بهداشت فردي رعايت شود و کنترلها در اين زمينه ادامه يابد.
مدير کل دفتر سلامت و تندرستي وزارت آموزش و پرورش گفت: در ادامه اگر شرايط ويژهاي اتفاق بيافتد، طبق تصميمات ستاد ملي مقابله با کرونا عمل خواهد شد. اگر قرار باشد تعطيلي مجدد در جايي باشد يا نياز به اقدامات خاصي باشد با تصميمات وزارت بهداشت عمل خواهيم کرد. از آنجا که هنوز اصل واکسيناسيون دانش آموزان در کشور رخ نداده، هنوز زود است که بخواهيم دراين مورد اظهارنظر کنيم.
شرايط ابتلا به کرونا در کودکان
او در خصوص شرايط ابتلا به کرونا در کودکان گفت: بيماري کرونا در کودکان در همه جاي دنيا علائم خفيفتر و ميزان مرگ و مير کمتري هم داشته است. در عين حال هم رفتار اين ويروس ثابت نيست و ممکن است جهشهاي بعدي آن علائم شديدتري درکودکان داشته باشد. بنابراين نميتوان قضاوت کلي درباره علائم و خطرات ويروس براي کودکان داشت.
مدير کل دفتر سلامت و تندرستي وزارت آموزش و پرورش در پايان با اشاره به واکسيناسيون فرهنگيان گفت: دوز دوم واکسن فرهنگيان تقريبا رو به اتمام است، اما دريافت دوز دوم براي افرادي که آسترزنکا دريافت کردند با توجه به نوبت دو ماهه اين واکسن با فاصله بيشتري تزريق خواهد شد.
او گفت: تا کنون بيش از ۷۰ درصد تزريق دوز دوم در استانهاي مختلف انجام شده است. البته در برخي استانها بيش از ۹۰ درصد، واکسيناسيون دوز دوم را انجام دادهاند. / ایلنا