اجتماعیاخباراقتصاد

وزير کار: پلتفرم ملی اشتغال، ايجاد می‌شود

وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي در دومين نشست ستاد اشتغال قرارگاه رفاه مردم گفت: هدف از نشست هاي ستاد، ايجاد پلتفرم ملي اشتغال با هدف تبادل اطلاعات و جمع بندي عملکرد دستگاه هاي مختلف است.

عبدالملکي که به دليل سفر به تاجيکستان پيام صوتي براي اعضاي اين نشست ارسال کرده بود، الحاق ايران به سازمان شانگهاي را اتفاق مهمي در سطح بين المللي دانست و گفت: اين عضويت که پس از سال ها اتفاق افتاد، گشايش هاي خوبي را براي کشور ايجاد مي کند.

عبدالملکي اظهار داشت: علت حضور من درتاجيکستان امضاي دو تفاهم نامه با وزارت تندرستي اين کشور در خصوص همکاري در زمينه آسيب هاي اجتماعي، افراد داراي معلوليت و حمايت هاي اجتماعي و با وزارت محنت، مهاجرت و شغل در زمينه تبادل تجربيات در حوزه هاي سياست هاي اشتغال، مهارت آموزي، آموزش هاي فني و حرفه اي، بازرسي و بهداشت کار بود.  

وي  خاطر نشان کرد: رئيس جمهور تاکيد دارند که حوزه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي به عنوان موتور محرکه اشتغال کشور کار را پيش ببرد تا نتايج آن حاصل شود. وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي تاکيد کرد: هدف ما در ستاد اشتغال قرارگاه رفاه مردم اين است که در خصوص ايجاد پلتفرم ملي اشتغال به تفاهم و جمع بندي برسيم.

وي با اعلام اينکه منظور از پلتفرم، ايجاد يک الگو و نظام ايجاد اشتغال است، بيان داشت: در اين پلتفرم مشخص مي شود بانک ها، اصناف، تعاوني ها، بخش خصوصي، متوليان بازار، ديپلماسي اقتصاد خارجي چگونه بايد در زمينه اشتغال آفريني کار کنند.  

وي گفت: اين پلتفرم بايد يک نظريه مبنا و اصلي داشته باشد و به نحوي تنظيم شود که همه بازيگران آن بر اساس ضوابط خود، ايفاي نقش کنند. وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي تصريح کرد: پلتفرم ملي اشتغال بايد حداکثر انطباق را با شرايط، محدوديت ها و سياست هاي دستگاه ها داشته باشد و يک نوع هماهنگي ايجاد کند.

عبدالملکي گفت: اين موضوع مي تواند با همکاري خود دستگاه ها براي مشخص کردن يا حتي تغيير نقش آنها انجام شود، به عبارت ديگر، قرار است يک هم افزايي و انسجام  اتفاق بيفتد.

وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي با بيان اينکه ستون فقرات اين پلتفرم، جامعه مخاطب ما هستند، توضيح داد: اولويت اول، بيکاران و اولويت دوم، صاحبان مشاغل غير رسمي با درآمد پايين است.

وي تاکيد کرد: پلتفرم ملي اشتغال بايد به نحوي طراحي شود که هر نهادي به تعدادي از اين کدهاي ملي که يا بيکار هستند يا کارشايسته ندارند، خدماتي در راستاي ايجاد اشتغال ارائه کند. عبدالملکي افزود: در اين باره، بانک ها مي توانند در زمينه تامين مالي، وزارتخانه ها در حوزه هاي مربوط به بوروکراسي و قوانين، اصناف در مورد بازاريابي و بازار رساني کمک کنند.  

وي با بيان اينکه نرم افزار اوليه اين کار به عنوان “سامانه ملي اشتغال” توسط معاونت توسعه کارآفريني و اشتغال تهيه شده است گفت: اين نرم افزار بايد توسط شما تکميل و سپس اتصال نهادها و سازمان ها انجام شود. عبدالملکي با تاکيد بر اينکه هدف پلتفرم اشتغال ملي، تبادل اطلاعات و جمع بندي عملکردهاست گفت: در اين پلتفرم، برنامه هاي متعارف دستگاه ها براي ايجاد اشتغال هم ديده مي شود.

وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي اظهار داشت: در اين وب سايت ملي، خدمات دستگاه هاي مختلف در خصوص جامعه هدف هم قابل دسترسي خواهد بود و در اين سامانه ثبت مي شود و ما مي توانيم گزارش نقش دستگاه ها در ايجاد اشتغال را ارزيابي کنيم.

عبد الملکي تاکيد کرد: اگر بتوانيم به درستي اين پلتفرم را طراحي و نقش ها را تعيين کنيم در لايحه بودجه ۱۴۰۱ بودجه مناسبي براي ايفاي اين نقش ها در نظر خواهيم گرفت. وي گفت: در بودجه ۱۴۰۰، ۳۲ هزار ميليارد تومان براي اشتغال و توليد، تخصيص داده شده بود ولي نظام تخصيصي آن به درستي مشخص نبود.

وي خطاب به اعضاي ستاد اشتغال قرارگاه رفاه مردم گفت: قطعا با کمک شما يک جريان جديدي از برنامه اشتغال زايي ايجاد خواهيم کرد و با اين پلتفرم ملي، يک الگوي قابل عرضه به دنيا خواهيم داشت که مي توانيم به کشورهاي همسايه و دوست عرضه کنيم.پوزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي پيشنهاد کرد: نهادهايي که خارج از دولت، برنامه هاي اشتغال دارند مانند کميته امداد امام خميني(ره)، بسيج سازندگي، بنياد علوي، بنياد برکت، آستان قدس رضوي، براي تکميل اطلاعات سامانه ملي اشتغال کمک کنند و برنامه هاي اشتغال خود را با کد ملي افراد در سامانه ثبت و بارگزاري کنند تا اشتراک گذاري اطلاعات به درستي اتفاق بيفتد.  

عبدالملکي اظهار اميدواري کرد: مردم در سال ۱۴۰۱، فضاي اشتغال خوبي را تجربه کنند. ” عيسي منصوري”، معاون توسعه کارآفريني و اشتغال در اين نشست با ارائه توضيحاتي در خصوص سامانه ملي اشتغال و نحوه ارتباط نهاد هاي عضو قرارگاه به آن گفت: شغلي که به صورت قطعي ايجاد شود براي ما ملاک است.
وي افزود: شغلي که در نهادهاي بيمه گر مثل تامين اجتماعي يا صندوق بيمه اجتماعي کشاورزان و روستائيان و عشاير يا صندوق هاي ديگر ثبت شود و با شغلي که اداره ماليات، فرد شاغل را به عنوان مودي مالياتي بشناسد.  

منصوري گفت: سامانه ملي اشتغال کمک مي کند داده ها را در بخش عرضه و تقاضا تدقيق کنيم و دسترسي بهتري به آن داشته باشيم.  
معاون توسعه کارآفريني و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي گفت: در دو هفته آينده کار اطلاعات گيري از نهادهاي عضو انجام و سپس کار راستي آزمايي داده ها انجام خواهد شد.  

در اين نشست نمايندگان دستگاه و وزارتخانه هاي مختلف از جمله اقتصادي و دارايي، ميراث فرهنگي و گردشگري، فرهنگ و ارشاد اسلامي، صنعت، معدن و تجارت، سازمان بهزيستي کشور، سازمان فناوري اطلاعات، صندوق کارآفريني اميد، اتاق تعاون، اتاق اصناف، صندوق توسعه ملي، کميته امداد امام خميني (ره)، بنياد برکت و … برنامه هاي اشتغال خود براي ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ و همچنين منابع موجود خود را براي تحقق اين برنامه ها عنوان کردند. / ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا