در روزهای اخیر فیلمهایی در شبکههای اجتماعی از توقف کامیونداران و کمبود سوخت در برخی استانهای کشور منتشر شده است.
به گزارش پایگاه خبری روزهای طلایی به نقل از ایرنا؛ این کمبود که بیشتر در استانهای جنوبی کشور گزارش شده، باعث شده تا برخی آن را اعتصاب کامیونداران عنوان کنند و برخی دیگر نیز کاهش سهمیه گازوئیل را علت آن میدانند.
بررسیهای نشان میدهد که نه اعتصابی در کار است و نه تغییری در سهمیهبندی گازوئیل اتفاق افتاده است، بلکه با توجه به فصل میوه و صیفیجات در مناطق جنوبی کشور، تردد کامیونها به استانهای جنوبی و حرکت به سمت شمال کشور بیشتر شده و همین موضوع کمبود سوخت در برخی مناطق و به ویژه استان کرمان که شاهراه ترانزیت از جنوب به شمال کشور است، را به دنبال داشته است.
از سوی دیگر، در خصوص سهمیهبندی نیز از آنجا که سهمیه گازوئیل مانند بنزین ثابت نیست، تغییری در سهمیهبندی اتفاق نیفتاده است.
مقدار سهمیه گازوئیل ناوگان حملونقل و جایگاههای عرضه سوخت، بر اساس پیمایش و حجم تردد مشخص میشود. در واقع سهمیه نفتگاز ناوگان حملونقل، باری و مسافری، بر مبنای پیمایش تخصیص مییابد، یعنی هر خودرو دیزلی بر مبنای عملکرد و مسافتی طی شده، سهمیه سوخت دریافت میکند.
مشکل اما اینجا است که سهمیه هر ماه با توجه به پیمایش ماه قبل در کارتهای سوخت رانندگان واریز میشود و از آنجا که در فروردین ماه به نسبت اسفند ماه کامیونداران برای جابه جایی محصولات کشاورزی از جنوب کشور، مسافت بیشتری طی میکنند، سهمیه اسفند برای پیمایش فروردین کافی نخواهد بود.
حتی در مواردی کامیونداران تقاضای سوخت به نرخ آزاد ۶۲۰۰ تومان را کردهاند که به دلیل کمبود گازوئیل حتی سوخت به قیمت آزاد نیز در دسترس نبود.
برای حل مشکل کمبود سوخت در برخی جایگاهها، «کرامت ویسکرمی» مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفته است که کنترل و نظارت بر جایگاههای سوخت سراسر کشور تشدید میشود.
ویسکرمی درباره کمبود سوخت گازوییل در بعضی از جایگاههای عرضه سوخت در روزهای اخیر گفت: در مناطق عملیاتی سیوهفتگانه نظارت و کنترل بر جایگاههای سوخت تشدید میشود و در محورهایی که تردد زیاد است، کنترل میدانی و افزایش سهمیه خواهیم داشت تا جایگاهها در ۲۴ ساعت شبانهروز سوخت گازوییل داشته باشند و ناوگان حملونقل بتواند بدون هیچ مشکلی سوخت مورد نیاز را تأمین کند.
وی افزود: رانندگان و کامیونداران در رویارویی با کمبود گازوئیل در جایگاههای عرضه سوخت میتوانند با تلفنهای مناطق عملیاتی که در جایگاها نصب شدهاند، تماس بگیرند، یا مسئله را به شماره ۰۹۶۲۷ اطلاعرسانی کنند.
روزانه ۵۲ میلیون لیتر گازوئیل بر همین اساس به مناطق عملیاتی تحویل میشود که برای هر استان بر اساس حجم تردد، متفاوت است و با توجه به اینکه ۲ هزار و ۸۰۰ جایگاه سوخت از مجموع ۴ هزار و ۲۰۰ جایگاه کشور، توزیعکننده گازوئیل هستند، اگر مردم به جایگاه بعد یا پیش از آن مراجعه کنند، بیشک گازوئیل وجود دارد.
با این حال، کمبود گازوئیل در برخی جایگاههای سوخت کشور سبب شده تا رانندگان کامیون از طولانی شدن زمان سوختگیری و رسیدن به مقصد گلایهمند شوند.