اسلایدفرهنگی

فروش بازی فکری در نمایشگاه تخلف است!

سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران اعلام کرد طبق آیین‌نامه نمایشگاه فروش بازی فکری و استفاده از کارتخوان‌هایی غیر از کارتخوان بانک عامل تخلف است. او همچنین از ساماندهی دستفروشان و چرخ‌بارها خبر داد.

به گزارش روزهای طلایی، علی رمضانی، قائم مقام و سخنگوی سی و سومین دوره نمایشگاه کتاب تهران در چهارمین نشست خبری این رویداد فرهنگی که امروز شنبه ۲۴ اردیبهشت ماه در سالن فعالیت‌های فرهنگی نمایشگاه برگزار شد، توضیحاتی را درباره این بخش ارائه کرد و گفت: سالن فعالیت‌های فرهنگی یکی از غرفه‌های برتر نمایشگاه کتاب است و به شهادت افراد متخصص کارهایی که انجام می‌شود در سطح نمایشگاه‌های مطرح دنیاست. 

او سپس با اشاره به ضرورت و اهمیت کتاب‌آرایی و تصویرگری و طراحی جلد اظهار کرد: این بخش فرعی نیست و می‌تواند کتاب را وارد ذهن و دل مخاطب کند و برعکس. هر کتاب سه تا پنج ثانیه فرصت فروش دارد که این کار برعهده طراح جلد است. 

رمضانی سپس در پاسخ به سوال روزهای طلایی درباره فروش بازی‌های فکری در غرفه ناشران کودک، گفت: طبق آئین‌نامه فروش هر آنچه غیر مرتبط با کتاب است ممنوع است.  یکی از ناشران بزرگ را امسال به دلیل این تخلف در نمایشگاه نداریم. عرضه بازی فکری غیرملزم به کتاب و سی دی غیر ملزم به کتاب تخلف است و مطابق گزارش به آن رسیدگی می‌شود.

او سپس درباره سوال دیگر روزهای طلایی جانمایی  غرفه روستاها و عشایر دوستدار کتاب گفت: با توجه به استقبال ناشران و محدودیت فضا امکان این‌که آن‌ها را در جای بهتری قرار دهیم، وجود نداشت و مجبور به استفاده از سایر مکان‌ها شده‌ایم. امسال عرض راهروها زیاد شده است و در ساعت تراکم جمعیت هم متوجه جمعیت زیاد در نمایشگاه نمی‌شوید. روز گذشته پرجمعیت‌ترین روز جمعه نسبت به سال‌های گذشته را داشتیم و حضور مردم و خانواده‌ها در نمایشگاه قابل توجه بوده است.

به گفته او یاسر احمدوند معاون فرهنگی ارشاد از فعالیت‌های روستاهای دوستدار کتاب دیدار داشته و معاونت فرهنگی امسال بنای حمایت جدی‌تر از این حوزه‌ها را دارد.

علی رمضانی سپس درباره استفاده از کارتخوان‌های غیرمرتبط با بانک عامل نمایشگاه توضیح داد: استفاده از کارتخوان غیر از کارتخوان بانک عامل نمایشگاه کتاب تخلف است. البته برخی از ناشران حقوقی که حساب مرکزی داشتند و امکان باز کردن حساب دیگری نداشتند و همچنین ناشرانی که دیر به نمایشگاه پیوستند نمی‌توانند شرایط کد مالیاتی را طی کنند  و ناشران خارجی به حساب خانه کتاب و ادبیات ایران متصل شدند. از مجموع ۱۷۰۰ ناشر حاضر در شبستان اصلی،  ۱۴۰۰ غرفه کارتخوان‌شان متصل به حساب ناشران است و باقی ناشران خارجی، حقوقی و کسانی که دیر به نمایشگاه پیوستند به خانه کتاب متصل شدند.

او درباره دستفروشان کتاب  و سایر مظاهر دستفروشی نیز گفت: مجموعه اجرایی و حراست به صورت محترمانه به دنبال ساماندهی و جمع‌آوری آن‌ها هستند.

سخنگوی نمایشگاه کتاب همچنین درباره چرخ‌بارها گفت: آنها با لباس مشخصی در نمایشگاه قابل شناسایی هستند و از این به بعد قبض صادر می‌شود و حداکثر تا ۷۰ هزار تومان بنا به مسیری که می‌روند می‌توانند دریافت کنند. همچنین اگر مبلغی بیش از این دریافت کنند با آنها برخورد می‌شود. این موضوع بحثی است که همه ساله در نمایشگاه مطرح است. برخی از ناشران هم از سر دلسوزی مبلغ بیشتری به آنها می‌دهد که خواهش می‌کنیم برای ساماندهی آن‌ها مبلغ اضافی پرداخت نکنند.

علی رمضانی گفت: روز گذشته دو مورد تخلف گزارش شد که یک مورد فروش با تخفیف ۵۰ درصدی کالا بود که این فرد تخفیف‌ها را اصلاح کرد، همچنین انتشارات آنیما اعتراض داشت که با مراجعه ما کتیبه ناشر جدید اصلاح شد.

او اظهار کرد: کمیته نظارت بر محتوای کتاب‌ها توجه دارد و جلویپ کتاب‌هایی که از کتاب‌های بدون مجوز و کتاب‌هایی که خارج از مسیر رسمی نمایشگاه در بخش بین‌المللی گمرک گذر کرده باشند گرفته می‌شود. ما به دنبال این هستیم که محتوای سالم در نمایشگاه ارائه کنیم.

او همچنین از بازخوردهای خوب از بهتر شدن مسئله نظافت و تهویه در شبستان اصلی گفت. همچنین از مفروش شدن با موکت جدید در بخش ویژه کودکان در سالن جنوبی خبر داد.

به گفته او در حیاط یاس بخش ویژه‌ای را متناسب با شعار سال یعنی مجموعه دانش بنیان‌های حوزه فرهنگ پذیرایی خواهند کرد.

علی رمضانی با اشاره به دیدار با مدیر نشر اکسیمای روسیه گفت: این ناشر سال گذشته ۶۰ میلیون نسخه کتاب منتشر کرده بود. ما با این ناشر در خصوص تبادل رایت رایزنی داشتیم.

سخنگوی نمایشگاه در پایان نشست گفت: تا پایان روز سوم نمایشگاه کتاب، مجموع فروش ناشران در بخش حضوری و فیزیکی ۴۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان معادل  ۴۱۵ میلیارد ریال بوده  که از این رقم ناشران ۲۵۴ میلیارد ریال در بخش فیزیکی و ۱۶۱ میلیارد ریال در بخش مجازی کتاب فروخته‌اند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا