روز آرام نمایشگاه کتاب
پنجمین روز نمایشگاه کتاب یکی از روزهای خلوت خود را پشت سر گذاشت؛ مردم زیادی نیامده بودند اما مجلسیها و دولتیها آمدند.
به گزارش روزهای طلایی، نمایشگاه کتاب تهران در روز یکشنبه (۲۵ اردیبهشتماه) یکی از روزهای خلوت خود را در مصلی پشتسر گذاشت؛ البته این موضوع طبیعی است و روزهای ابتدایی هفته روزهای خلوتی برای ناشران و نمایشگاه کتاب است. البته ناشران بزرگ و شناختهشده همیشه مخاطبان خود را دارند و برخی از ناشران کوچک هستند که روز خود را با خواندن کتاب و بدون مراجعه مخاطبان سپری میکنند.
در سالهای گذشته روزهای اول هفته نمایشگاه کتاب معمولا روز اردوی دانشآموزی بود و دانشآموزان از بخش کودک و نوجوان نمایشگاه کتاب تهران بازدید میکردند و شما میتوانستید دستههای دانشآموزی را با خریدهایشان در نمایشگاه مشاهده کنید، اما با توجه به اینکه نزدیک به ایام امتحانات دانشآموزان هستیم، شاید بخشی از این خلوتیها به حضور نداشتن دانشآموزان در نمایشگاه مربوط است.
جانمایی ناشران کودک در زیرزمین رواقها و مسئله گرد و خاک که به خاطر آماده نبودن این قسمت و به طور کلی نمایشگاهی نبودن مصلی وجود دارد، این موضوع را مطرح میکند که آیا بهتر نیست با توجه به زیاد بودن ناشران کودک و نوجوان، نمایشگاهی مخصوص این حوزه برگزار شود. در پاسخ به این موضوع سخنگوی نمایشگاه کتاب از احتمال برگزاری نمایشگاه کتاب کودک و نوجوان خبر میدهد و میگوید این موضوع روی میز معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
نشست خبری نمایشگاه کتاب در پنجمین روز در کمیته اطلاعرسانی و پاسخگویی برگزار شد و خبرنگاران از نزدیک شاهد فعالیتهای مراکز پاسخگویی بودند.
یکی از نگرانیهایی که ناشران پیش از نمایشگاه داشتند، کمبود نیرو برای پشتیبانی از نمایشگاه حضوری و مجازی بود و برخی از ناشران هم به همین دلیل ترجیح دادند صرفا در نمایشگاه مجازی باشند. این موضوع توسط علی رمضانی سخنگو و قائممقام نمایشگاه هم مطرح شد. او با یادآوری آییننامه نمایشگاه مجازی خواست ناشران کتابهای خود را طی ۲۴ ساعت به پست تحویل دهند تا به موقع به دست مخاطبان برسد.
آقای سخنگوی همچنین گفت کمیته رسیدگی به تخفات ناشران احکامی را صادر خواهد کرد. هرچند یادآور شد چهار غرفه مواد غذایی پلمب و قرارداد یکی از آنها لغو شده است.
در روز پنجم نمایشگاه برخلاف حضور کمتعداد مخاطبان، دولتیها به نمایشگاه رفت و آمد داشتند؛ منصور شکراللهی، عضو کمیسیون انرژی مجلس، بیژن نوباوه، مرتضی آقاتهرانی، زهره سادات لاجوردی، حسین جلالی، غلامحسین منتظری، وحید یامینپور، معاون امور جوانان و دادمان رئیس حوزه هنری از بازدیدکنندگان نمایشگاه بود.
سیدمحمدعلی ابطحی نیز از بازدیدکنندگان نمایشگاه بود و در گپ و گفتی دوستانه گفت امسال واقعا نمایشگاه کتاب است زیرا کسی نمیتواند کتاب بخرد؛ کتاب خیلی گران است.
همچنین محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از آخرین بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب تهران بود. او در ساعت پایانی نمایشگاه خود را به این رویداد رسانده بود اما حین بازدید از نمایشگاه، زمان میزبانی مصلی از این رویداد فرهنگی در پنجمین روز تمام شد و چراغها را خاموش کردند و ادامه بازدیدها در حالی بود که غرفههای بسیاری کار خود را تعطیل کرده بودند.
وزیر ارشاد از چالشهای کاغذ گفت و اظهار کرد: مسئله کاغذ را در دو موضوع دنبال میکنیم؛ یک بحث کوتاهمدت بود که الحمدللّه حل شد و آن تخصیص ارز بود. کار میانمدت و بلند ما این است که تلاش کنیم به خودکفایی در صنعت تولید کاغذ برسیم. در بهترین حالت ما سالی ۲۸۰ هزار تن در حوزه نشر به کاغذ نیاز داریم. به دنبال حل مسئله مالی مجموعههای در حال فعال شدن و تکمیل ظرفیت هستیم، آنها بیش از ۳۵۰ هزار تن تولید خواهند کرد. این یک برآورد دقیق است؛ حرف اجمالی نیست و روی آن مطالعه شده است.
اسماعیلی همچنین درباره کاغذهای احتکارشده توضیح داد: نزدیک دوهزار تن کشف شده که در حال تحویل به دوستان ماست و به محض انجام کار انتقال در اختیار ناشران قرار میگیرد.
او درباره ادامهدار بودن اختصاص ارز ترجیحی کاغذ نیز گفت: ما از آخرین فرصت ارز ترجیحی استفاده کردیم و کار خود را انجام دادیم. انشاءالله از این به بعد نیازمند ارز نباشیم.
سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از بیستویکم اردیبهشت ماه آغاز شده و تا سیویکم اردیبهشتماه ۱۴۰۱ در دو بخش حضوری در مصلای امام خمینی(ره) و مجازی در سامانه ketab.ir برقرار است.
انتهای پیام