بازیکنانی که کهکشانی ها را نا امید کردند
تیم فوتبال رئال مادرید در تاریخ چند دههای خود افتخارات بسیاری را تجربه کرده است. کهکشانیها ۱۳ بار قهرمان لیگ قهرمانان اروپا شده اند و همچنین با ۳۳ قهرمانی پرافتخارترین تیم لالیگایی هستند.
هدف رئال مادرید کسب تمام جامهای ممکن در طول فصل است. همین هدف باعث میشود سرمربیان این تیم حاشیه امنیت چندانی نداشته باشند. عطش آنها برای موفقیت مستمر باعث شد که کارلو آنچلوتی و رافا بنیتز از هدایت این تیم برکنار شوند، قبل از اینکه زین الدین زیدان برای رقم زدن دوران جدیدی در سانتیاگو برنابئو وارد شود.
بیشتر موفقیت رئال مادرید به خاطر درخشش بازیکنان بزرگی بوده که لقب کهکشانیها را برازنده این باشگاه کردند. ستارههایی مانند زیدان، رونالدو نازاریو، دیوید بکهام، رائول، ایکر کاسیاس، روبرتو کارلوس، فابیو کاناوارو و کاکا همگی در مقطعی از دوران حرفهای خود برای رئال مادرید درخشیدند. هر کدام به نوعی در تبدیل شدن رئال به قدرت فوتبال امروزی نقش داشته اند. با این حال تمام بازیکنان به خدمت گرفته شده از سوی رئال مادرید نتوانستند انتظارات را برآورده کنند. دلایل زیادی وجود دارد که چرا برخی خریدها ممکن است ناموفق باشند.
فشار به خاطر قیمت بالا و دستمزد سنگین، ناتوانی در سازگاری با محیط جدید یا حتی به اندازه کافی خوب نبودن برای بازی در سطح بالاتر. در این گزارش به ۵ خرید باشگاه رئال مادرید میپردازیم که برای هواداران این تیم ناامید کننده بود.
۱- جاناتان وودگیت
جدا از مصدومیت، جاناتان وودگیت در دوران حضور در لیدز و نیوکاسل یونایتد ثابت کرده بود که یکی از بهترین مدافعان میانی انگلیس است. همین موضوع باعث شد رئال مادرید در آگوست ۲۰۰۴ با پرداخت ۱۳.۴ میلیون پوند او را جذب کند.
دوران حرفهای وودگیت در مادرید شروعی دشوار داشت. او در زمان امضای قرارداد مصدوم شد و در تمام فصل ۲۰۰۵-۲۰۰۴ حتی یک بار هم به میدان نرفت و به عنوان بدترین بازیکن تیمش معرفی شد.
او در نهایت اولین بازی خود را ۲۲ سپتامبر ۲۰۰۵ مقابل اتلتیک بیلبائو انجام داد، اما شرایط آن طور که انتظار میرفت پیش نرفت، زیرا او یک گل به خودی به ثمر رساند و با دریافت ۲ کارت زرد از زمین اخراج شد. حتی با وجود اینکه در اوایل سال ۲۰۰۶ خود را به عنوان بازیکن ثابت تیم معرفی کرد، مصدومیت باعث شد تا او نتواند در مادرید به توفیقی برسد.
او در فصل ۲۰۰۶/۲۰۰۷ به صورت قرضی راهی میدلزبورو شد و یک سال بعد قرارداد دائمی با این باشگاه بست. وودگیت سپس برای تیمهایی مانند تاتنهام هاتسپر و استوک سیتی بازی کرد. او با ۳۷.۱ درصد از آرای کاربران روزنامه ورزشی مارکا به عنوان بدترین خرید قرن بیست و یکم باشگاه رئال مادرید انتخاب شد.
۲- آنتونیو کاسانو
کاسانو که یک مهاجم فوق العاده با استعداد بود، پس از پنج فصل موفق با آس رم در سال ۲۰۰۶ راهی سانتیاگو برنابئو شد. این بازیکن ایتالیایی سه دقیقه پس از ورود به زمین در بازی مقابل رئال بتیس گلزنی کرد. او با وجود شروع امیدوارکنندهای که داشت، روز به روز روند ضعیف تری در پیش گرفت.
کاسانو به دلیل بی نظمی و عدم تمرین اصولی هر شانسی را برای موفقیت در رئال از بین برد. جریمههای سنگین مانع از بی نظمی او نشد و در اواخر سال ۲۰۰۶ او به دلیل آنچه “عدم احترام” از سوی باشگاه عنوان شد، تعلیق و سپس به صورت دائم از باشگاه کنار گذاشته شد. مشکلات انضباطی او باعث شد که او به صورت قرضی به سمپدوریا برود و در سال ۲۰۰۸ قرارداد او با باشگاه ایتالیایی دائمی شد و در ۲۹ بازی فقط ۴ گل برای این باشگاه به ثمر رساند. او پس از حضور در آث میلان، اینترمیلان و پارما، در سال ۲۰۱۷ بازنشسته شد.
۳- ژولین فوبر
ژولین فوبر در ژانویه ۲۰۰۹ به صورت قرضی از وستهام به رئال مادرید پیوست، با قراردادی که در آن بند خرید وجود داشت.
شهرت این بازیکن فرانسوی به خاطر خوابیدن روی نیمکت در جریان بازی رئال مادرید و ویارئال است. او همچنین یک جلسه تمرینی را از دست داد و فکر میکرد که آن روز تعطیل است. کاملا طبیعی بود که در آن زمان رئال مادرید هرگز بند خرید را فعال نکرد و او پس از انجام تنها دو بازی برای این باشگاه به لندن بازگشت.
او ۱۰۰ بازی دیگر برای وستهام انجام داد و سپس برای تیم ترکیهای الاز اسپور به میدان رفت. فوبر در سال ۲۰۱۳ به باشگاه شهر خود بوردو بازگشت و پس از سه سال حضور در فرانسه، دوران حرفهای خود را در کیلمارناک در لیگ برتر اسکاتلند ادامه داد. فوبر در حال حاضر در ۳۶ سالگی در لیگ دسته چهارم فوتبال فرانسه فعالیت میکند.
۴- توماس گروسن
اورتون در ژانویه ۲۰۰۵ گروسن را با مبلغ ۲.۵ میلیون پوند به رئال مادرید فروخت، در حالی که قرارداد این هافبک دانمارکی تابستان سال بعد به پایان میرسید. او به عنوان یک هافبک سرسخت و جنگنده وارد سانتیاگو برنابئو شد.
گروسن که با نظر دیوید مویس در نقش هافبک باکس تو باکس مورد استفاده قرار میگرفت، خود را در نقش هافبک دفاعی در رئال مادرید تحت هدایت کاپلو دید. با وجود اینکه او بازیکن بسیار خوبی بود، اما در پست غیرتخصصی خود نتوانست توفیقی به دست آورد.
گروسن که همزمان با روبینیو به رئال مادرید پیوست، به شدت مورد انتقاد فابیو کاپلو قرار گرفت و تنها یک سال بعد به ازای ۲ میلیون پوند به سلتیک فروخته شد و پس از یک دوره کوتاه دیگر در اورتون بازنشسته شد.
۵- الویر بالیچ
او بین سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۲ به سختی ۱۱ بازی انجام داد و تنها یک گل برای مادرید به ثمر رساند. با این حال بالیچ در زمان حضورش در لیگ ترکیه میانگین بیش از یک گل در هر بازی را ثبت کرد و یکی از هیجان بهترین وینگرهای فوتبال جهان بود.
او قبل از بازی برای بورساسپور و سپس فنرباغچه، کار خود را از ساراجووی بوسنی آغاز کرد. موفقیتهای او در ترکیه توجه بسیاری از باشگاههای مطرح اروپا را به خود جلب کرد، اما رئال مادرید در رقابت برای جذب او پیروز شد و در آن زمان کهکشانیها ۲۶ میلیون یورو برای انتقال او پرداختند.
دوران حرفهای او با پارگی رباط صلیبی در پیشفصل دستخوش تغییر شد. او هرگز نتوانست از بند مصدومیت رها شود و ۲ بار با قرارداد قرضی به تیمهای دیگر منتقل شد. قرارداد او با توافق دوجانبه در سال ۲۰۰۲ فسخ شد و راه برای بازگشت او به ترکیه و حضور در گالاتاسرای، کونیاسپور و چند باشگاه دیگر هموار شد. او در سال ۲۰۰۸ بازنشسته شد و بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ به عنوان مربی در تیم ملی کشور خود، بوسنی و هرزگوین فعالیت کرد.