راهکار جلوگیری از سیل، آبخیزداری در بالادست و آبخوانداری در مناطق میانی
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به راهکارهای مدیریت موضوع سیل، گفت: آبخیزداری در بالادست و آبخوانداری در مناطق میانی میتواند به کاهش ریسک وقوع سیل کمک کند.
به گزارش روزهای طلایی، محمدحسن نامی با اشاره به راهکارهای کاهش خسارت در سیل گفت: یکی از مباحثی که میتواند در آینده از خسارات سیل بکاهد، آبخیزداری در بالادست و آبخوانداری در بخش میانی است. باید آبخوانداری در ۹۳ میلیون هکتار از مساحتی که هنوز این اتفاق در آن نیفتاده است با کمک استانداریها و نیروهای جهادی اجرا شود همچنین آبخیزداری در دو استان که یکی از آنها چهارمحال و بختیاری است به صورت پایلوت اجرا خواهد شد تا آب و مولفه ارزشمند دیگری مانند خاک حفظ شود. آب میتواند وارد شود اما واردات خاک که ایجاد یک متر مربع از آن ۸۰۰ سال زمان میبرد، غیر ممکن است.
وی افزود: لایروبی و ساماندهی کانالها باید مورد توجه وزارت نیرو قرار گیرد و تامین اعتبار آن نیز مسئولیت مجلس است همچنین ایجاد سامانههای هشدار سریع سیل در مراکز جمعیتی و در تمامی رودخانههای بزرگ ضروری است. لازم است در سکونتگاههای شهری نیز احداث بند و دیوارهها برای جلوگیری از سیل پیگیری شود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: ما ۱۴۲ هزار کیلومتر رودخانه در کشور داریم که ۴۳۰۰ کیلومتر آن از مناطق مسکونی عبور میکند. دیواره سازی این رودخانهها باید با توجه به شیب رودخانه انجام شود. وجود چندین روددره طویل نیز این ضرورت را ایجاد میکند که سازمانها به موضوع تجاوز به حریم رودخانهها که باعث کاهش آب گذری آنها میشود، توجه کنند.
نامی ادامه داد: برخی ناهماهنگیها در حوزه مدیریت بحران ضرورت آموزشهای تخصصی را نشان میدهد، از طرف دیگر جامعه ما به یک آموزش عمومی در زمینه بحرانها مانند سیل، زلزله و آتش سوزی نیاز دارد. این مورد سبب میشود که تابآوری مردم تقویت شود.
وی تاکید کرد: سازمانهایی که در مدیریت بحران دخیل هستند مانند سازمان هلال احمر باید تقویت شوند البته به عقیده من در حوادث اخیر مدیریت بسیار خوبی توسط دهیاران، استانداران، شهرداران و … در مناطق آسیب زده انجام شد همچنین بسیاری از مردم نیز با هدایت اجباری از خانههای خود خارج شدند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در پایان گفت: ما در این مدت با توجه به حجم بارندگی شاهد درگیر شدن ۱۳۴۴ روستا و ۱۳۳ شهر با سیل بودیم. با اینکه مدیریت مناسبی در این زمینه انجام شد اما رسانههای خارجی بارها به این حادثه پرداختند در حالیکه در موارد مشابه که سیل در کشورهای دیگر رخ داده چنین توجهی به آن نشده است.
انتهای پیام