ضرورت توجه به درسآموختههای حوادث
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: درس آموخته های کشور در حوادث مشترک است و باید به آموزش های لازم در این زمینه توجه شود.
به گزارش روزهای طلایی علی نصیری در نشست خبری بررسی ابعاد مدیریت بحران سیلاب مرداد ماه سال جاری که در پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی برگزار شد، اظهار کرد: در خصوص مهار سیلاب در محدوده امامزاده داوود زحمات زیادی از سوی سازمان های که در محل حضور داشتند، صورت گرفت.
وی با بیان اینکه باید به نکاتی که درسآموزههای سیل امامزاده داوود است، توجه کنیم، ادامه داد: البته اقداماتی که از گذشته تا به حال صورت گرفته موجب شد که برخی خسارات ایجاد شود.
نصیری با بیان اینکه شاهد یک ایراد یا خطا در مفهوم عملی سامانه هشدار سریع هستیم، گفت: حتی در سند ملی کاهش خطر نیز این ایراد دیده می شود. توجه نمی کنیم که سامانه هشدار سیل چیست؟ البته در واقع همه ما می دانیم که هشدار سیل چیست اما نمی دانم چرا به آن بی توجهی می کنیم.
رییس سازمان مدیریت بحران تهران با بیان اینکه سیل امامزاده داوود هزاران قصه داشت، اظهار کرد: درس آموختههای کشور هر حوادثی که تجربه کردیم، تقریبا مشترک بوده است و باید آموزشهای لازم در این زمینه ارائه شود.
وی با طرح این سوال که سامانه هشدار چیست؟ گفت: به هشدار سریع سیل هم در سیاست های در اساسنامه سازمان پرداخته شده و هم بندهایی در این رابطه وجود دارد. وقتی کلمه هشدار سریع را می گوییم چهار مفهوم دارد که دانش خطر، پایش و هشدارها، انتشار ارتباطات و ظرفیت پاسخ است.
وی ادامه داد: دانش خطر به این معنی است که آیا خطر ها به مقدار کافی شناخته شدند؟ آیا استان تهران نقشه پهنه بندی خطر سیل را دارد؟ الگوها و روند در این عوامل چیست؟ نقشه ها در دسترس هستند؟ در برخی موارد ما آماده هستیم اما آمادگی ما عملیاتی نیست.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با تاکید بر اینکه باید به به کارگیری از EOC ها توجه بیشتری شود، گفت: EOC لزوما جایی نیست که گرانقیمت باشد، EOC جایی است که ٢۴ ساعت شبانه روز چند بیسیم هم در آن جا وجود داشته باشد و یک نفر هم حضور داشته باشد تا نسبت به مدیریت سریع در محدوده مورد نظر اقدام شود.
نصیری با بیان اینکه آیا هشدارها به کسانی که در معرض ریسک هستند می رسد؟ گفت: هواشناسی هشدار داده بود که شفاف بود اما هشدار به فردی که در معرض خطر است، نرسید. اینجا سوال دوم مطرح می شود که آیا هشدارها قابل فهم هستند؟ وقتی هواشناسی ادبیات واحد به کار می برد که البته حق هم دارد گاهی مردم نمی توانند هشدار ها را تمییز دهند. آیا مردم از اطلاعیه ها برداشت اینکه من نباید به رودخانه بروم را دارند؟
وی افزود: زمانی که فهمیدم سیل می آید، باید چه کنیم؟ برخی می گویند پیامک بدهیم، نمی توان جان مردم را به چیزی وصل کرد که شاید برسد و شاید نرسد، البته این کار باید در کنار اقدامات انجام شود.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: به نظر می رسد که می توانیم از ظرفیت گروههای دوام و داوطلبان مردمی در انتشار هشدار سیل استفاده کنیم.
نصیری با بیان اینکه با اشاره به لزوم شفاف سازی وظیفه هر کسی در زمان وقوع سیل گفت: گاهی مردم نمی دانند که در زمان وقوع سیلاب باید چه کنند. مردم نمی دانستند که سیل تا زانو می تواند ماشین را ببرد و این خلا بزرگ آموزش همگانی است که نقش سازمان ها نیز در این زمینه پررنگ است.
وی در ادامه گفت: وظیفه هر کسی باید در مواقع وقوع سیل در محلات مشخص باشد. مردم نمی دانستند سیل تا زانو می تواند ماشین را ببرد و این خلا بزرگ آموزش همگانی است که نقش سازمان ها نیز در این زمینه پررنگ است.
نصیری با اشاره به لزوم توجه به سامانه تهران اظهار کرد:کانال ها، رادارها و دوربین های پایشی باید تقویت شود. ما نیاز به ١۵ دستگاه دوربین پایشی داریم.
وی در خصوص آموزش خبرنگاران بحران نیز گفت: امسال در دستور کار قرار دادیم که خبرنگاران را آموزش تخصصی در حوزه بحران دهیم.
نصیری اظهار کرد: در این شرایط که سیل های برق آسا ایجاد می شود، باید به درس آموزه های آن توجه کنیم.
انتهای پیام