فرمانده فراجا: پلیس فتا باید محور حوزه سایبری باشد
فرمانده فراجا با تأکید بر اینکه پلیس فتا باید در تمام شهرستانها جایگاه داشته باشد، گفت: این پلیس باید محور حوزه سایبری باشد.
به گزارش روزهای طلایی، سردار حسین اشتری در دوازدهمین گردهمایی روسای پلیس فتا در سراسر کشور که صبح امروز برگزار شد، گفت: اقدامات همکاران من در پلیس فتا نسبتا اثربخش بوده و در این عمر کوتاه منشاء خیر و برکت بوده و هر سال هم نسبت به دوره قبلش اثربخش بوده و در صحنه حضور داشته است.
وی با بیان اینکه فضای مجازی با زندگی مردم عجین شده است، افزود: امروز درصد بالایی از مردم با این فضا سروکار دارند، به همین نسبتی که زندگی مردم با این فضا آمیخته میشود ما باید خودمان را بیشتر آماده کنیم.
اشتری ادامه داد: این فضا همانطور که نقاط مثبتی داشته است، اگر مراقبت نشود نقاط منفی و مشکلاتی هم در حوزههای امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و … ایجاد میکند. در همین راستا نیز ما باید پابهپای پیشرفت تکنولوژی در جهان حرکت کنیم.
ماموریت پلیس فتا باید در کلانتریها انجام شود
وی با تاکید بر اینکه پلیس فتا باید در تمام شهرستانها جایگاه داشته باشد، گفت: ماموریت پلیس فتا باید در کلانتریها انجام شود، البته این یک آرزویی است که باید به سمت آن برویم و البته دستیابی به آن سخت است. به نظرم ما باید این موضوع را در برنامه توسعه هفتم که از سال ۱۴۰۲ آغاز خواهد شد، این نیازمندی را برآورده کنیم. البته اولویت اول ما این است که در تمام شهرها و حتی کوچکترین شهرها هم پلیس فتا داشته باشیم.
رییس پلیس کشور افزود: موضوع بعدی تجهیزات است و هر امکاناتی که لازم داریم باید برای پلیس فتا تهیه کنیم، ما باید آخرین تجهیزات دنیا را برای پلیس فتا داشته باشیم و اگر در داخل کشور تولید نمیشود، باید با همراهی ستاد کل آن را تهیه کنیم. تاکنون طی دو مرحله تجهیزات ما بهروز شده است، اما این برای ما ایدهآل نیست.
به گفته اشتری، پلیس فتا از نظر نیروی انسانی، انسانهای نخبه و فرهیختهای دارد. در جذب هم به پلیس فتا این اجازه را دادهایم که افراد توانمند را جذب کنند.
فرمانده فراجا افزود: واقعیت این است که حدود ۹۰ درصد اعتباراتی که به ما داده میشود، صرف پرداخت حقوق میشود. ما در شرایط خاصی قرار داریم و لذا باید به بضاعت ما هم توجه شود.
وی افزود: خوشبختانه تاکیدات مقام معظم رهبری و حمایت ایشان دولت سیزدهم همراهی خوبی با فراجا دارد و حمایتهای خوبی از آن داشته است.
اشتری با تاکید بر اینکه پلیس فتا باید محور موضوعات سایبری در کشور باشد، گفت: البته وزارت ارتباطات در حوزه شبکه ملی فناوری اطلاعات و تکمیل آن نیز فعال است که این یک موضوع جداست و انشاءالله مشکلات آن حل شده و این طرح که خواسته مقام معظم رهبری و مردم است، اجرا شود.
فرمانده فراجا با بیان اینکه رها بودن فضای مجازی ضرر دارد، ادامه داد: در هیچ جای دنیا هم اینطور نیست که فضای مجازی رها باشد و کنترلها وجود دارد. امیدوارم تا پایان سال و ماههای آینده، گشایشهایی در این حوزه بشود.
اشتری ادامه داد: اما در مورد جرائم باید محوریت خود را حفظ کنیم و پاسخگوی مردم باشیم. البته از نظر ما اشکالی ندارد که دیگران و دستگاههای مجاز هم به این حوزه ورود کنند و ما در این خصوص نگران نیستیم.
فرمانده فراجا با اشاره به نقش پلیس فتا در حوزه امنیتی نیز گفت: اقداماتی مانند خرید و فروش سلاح جزو مواردی است که حتما باید با آن برخورد شود. در مورد بانکها نیز بانکها یکی از پرخطرترین و آسیب زا ترین بخشها بودند که مردم در آن مالباخته میشدند اما پلیس فتا با ارائه راهکارهایی توانست جلوی کلاهبرداریها را بگیرد.
اشتری ادامه داد: هیچ حرکتی در این فضا نباید از دید پلیس فتا دور باشد، مخصوصا در مورد اتفاقات و رویدادهایی که زندگی مردم را به مخاطره میاندازد.
وی افزود: در حوزه کلاهبرداریها باید قاطعانه با این موارد برخورد کنیم. برخی از اقداماتی که در این فضا رخ میدهد، جرم مشهود بوده و وظیفه ذاتی پلیس است که با آن برخورد کند.
اشتری به مسائل ضداخلاقی نیز اشاره کرد و گفت: ما وظیفه داریم که این موارد را شناسایی و با آن برخورد کنیم،در لایه زیرپوست شهر چه خبر است؟.
فرمانده فراجا با اشاره به ویدیوی منتشرشده از جلسه پیکرتراشیهای غیرمجاز گفت: در گزارش آمده بود که پزشکی آمده و آشکارا توضیح میدهد و فعال است، این کار غیرمجاز و غیرقانونی است.
وی افزود: چنین اقدامی که هم بدون مجوز انجام شده و هم غیرقانونی است، جرم بوده و پلیس با آن برخورد میکند. لازم است با سرعت هم با چنین مواردی برخورد میشود.
فرمانده فراجا افزود: باید با چنین مواردی قاطعانه برخورد شده و دستگاه قضایی نیز مجازات سنگینی را برای چنین افرادی در نظر بگیرد.
اشتری با تأکید بر اینکه پلیس یک نهاد انقلابی است، گفت: ما یک نهاد انقلابی هستیم و باید با ولنگاری ها برخورد کنیم. یکی دیگر از موضوعاتی که باید به آن توجه کنیم حمله به اعتقادات و شخصیتهای محبوبمان است که ما نباید از اینها بگذریم اصلا نباید به چنین افرادی امان داده شود کسی که میآید و به علما و ائمه توهین و بیاحترامی میکند. باید سریعا و شدیدا با این افراد برخورد شود. در جایی هم ممکن است تهمت، توهین و افترایی را به مسئولان نسبت دهند که با این موارد نیز برخورد میشود.
فرمانده فراجا با بیان اینکه دشمن جنگ ادراکی را علیه ملت ایران آغاز کرده است، گفت: در این جنگ دشمن به دنبال القای ناامیدی است و امید مردم را نشانه گرفتهاند. آنها میخواهند به مردم اینطور القا کنند که آنان مهم نیستند. در این روش ممکن است حتی مشکلاتی هم وجود داشته باشد اما دشمنان آن را به کل کشور تعمیم میدهند و قصد دارند تا بیاعتمادی میان نظام و حاکمیت را ایجاد کنند که ما باید جلوی این موارد را هم بگیریم. امروز فضای مجازی دیگر تبدیل به جزوی لاینفک از زندگی مردم شده است. این حوزهها باید با حساسیت دنبال شود.
وی ادامه داد: امروز هر تخلفی که در فضای مجازی رخ دهد درست مانند این است که در کف خیابان رخ داده است و باید با آن برخورد شود.
اشتری استفاده از هوش مصنوعی را نیز یکی دیگر از اولویتهای پلیس فتا برشمرد و گفت: هوشمندسازی پلیس فتا از سال گذشته آغاز شده و مورد تأکید جدی هم قرار دارد. در این زمینه از تجهیزات به روز استفاده میکنیم و باید به روزترین تجهیزات جهان در پلیس فتا هم وجود داشته باشد و اگر تکنولوژی و دانش آن نیست حتما با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح نسبت به تهیه آن اقدام شود. پلیس فتا باید بر فضای مجازی اشراف کامل داشته و آن را رصد کند و در این میان استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی بسیار موثر است چرا که گاهی این ابزارها میتواند به اندازه چندین نفر فعالیت داشته باشد.
اشتری در ادامه تأکید کرد که نیروی انسانی مهمترین مولفه در مجموعه فراجا و به ویژه پلیس فتا است و در همین راستا نیز باید از ظرفیت نخبگان و کارشناسان خبره در مجموعه پلیس فتا استفاده شود.
فرمانده فراجا افزود: همچنین در موضوع معیشت و مواردی از این دست نیز این را به شما میگویم که تأمین معیشت پرسنل یکی از جدیترین دغدغههای ما است و انشاءالله اقداماتی انجام شده تا از نیمه دوم سال در موضوع حقوق خبرهای خوبی بشنوید. در حوزه مسکن نیز خوشبختانه با همراهی دولت و دیگر بخشها اقدامات خوبی را آغاز کردهایم.
اشتری بر ضرورت آینده پژوهی نیز تأکید کرد و گفت:در پلیس فتا حتما باید آینده پژوهی داشته باشیم یعنی بدانیم در نقطهای که حالا هستیم تا پایان سال چه وضعیتی خواهیم داشت. در سال ۱۴۰۲ وضعیتمان چگونه خواهد بود و مواردی از این دست. ما در حال حاضر در حال نگارش موارد مورد نیازمان در برنامه هفتم توسعه هستیم. اینها باید مورد توجه قرار بگیرد و با استفاده از ظرفیت آینده پژوهی کارها را پیش ببریم. ما باید این حوزه را با حساسیت دنبال کرده و چالشهای آن را نیز بشناسیم.
اشتری با تأکید بر اینکه سختی و فشار وجود دارد اما بنبستی وجود ندارد، گفت: امیدواریم که بیش از گذشته شاهد افزایش دستاوردهای پلیس فتا باشیم چرا که ما معتقدیم باید به بهترین شکل ممکن به مردم خدمت کنیم.
در پایان این مراسم از شماری از روسا و فرماندهان پلیس فتا تقدیر شد.
انتهای پیام